SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elazığ TSO Plana İtiraz Etti

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:25:59
Elazığ TSO Plana İtiraz Etti
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Ali Şekerdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın oluru ile onaylanan 'Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzen Planı'na itiraz ettiklerini söyledi. 

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şekerdağ, 2040 yılı hedefi olan ve buna göre projeksiyonu hazırlanan planın Elazığ’ın geleceği olduğunu ifade ederek, “Söz konusu 4 ilin gelecek 50 yılını planlayan çalışma üçüncü kez askıya çıkarılmıştır. Bugünün yöneticileri olarak sorumluluk ve taşıdığımız vebalin bilinciyle konuyla ilgili tüm sivil toplum kuruluşları ve ilgililerle müşterek hareket ederek görüş alışverişinde bulunulmuş ve 49 maddede toplanan itirazımız 2012 yılının 10. Ayında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim edilmiştir. İl Müdürlüğü tüm bu itirazları Bakanlığın ilgili dairesine ulaştırmış ve sonuç olarak plan 3’cü kez askıya çıkarılmıştır. Daha önce yapmış olduğumuz 49 maddelik itirazımızdan bir kısmının düzeltildiğini görmekten mutluluk duymaktayız. Ancak ilimizin kentleşme, nüfus, kültür, spor, yeşil alan, yol, ekonomi, tarım, hayvancılık, madencilik, sanayi vb. bir çok konudaki taleplerimizin dikkate alınmadığını görmekteyiz.

18.03.2013-18.04.2013 tarihleri arasında 3. kez askıya çıkarılan plan odamızda titizlikle incelenmiş ve konusunda uzman kişi ve kurumların da katkılarıyla ilimizin gelecek 50 yılını yakından ilgilendiren planda olması gerekenler 21 madde halinde rapor haline getirilerek 18 Nisan 2013 günü Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim edilmiştir. Bu şehirde yaşayan insanların, şehrin geleceği hakkında karar verme hakkı olmalıdır diye düşünmekteyiz” dedi.

Şekerdağ, "Ankara’da oturup, ya da yüklenici firmanın iki elemanın takdirleri doğrultusunda bir kentin geleceği şekillendirilemez" dedi. Şekerdağ, "Bu şehrin neredeyse tüm kanaat önderleri ve ilgili uzmanlarının görüş ve önerileri doğrultusuyla Odamız tarafından çok titiz bir şekilde incelenen ve 21 madde de özetlenen itiraz ve beklentilerimizin mutlak suretle yeni plana işlenmesini beklemekteyiz. Aksi takdirde yasalarımızın bizlere vermiş olduğu tüm hakları kullanarak süreci bundan sonra da tüm titizliğimizle takip edeceğiz.

Elazığ’ın geleceğini ilgilendiren bu konuya ilgili tüm kurum ve kişilerin de hassasiyetle yaklaşmalarını bekliyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız