SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Elazığ ve Malatya'da 12 Bin 860 İtiraz Var"

0
Güncellendi - 2020-02-25 04:21:05
A- A+ PAYLAŞ

2 İLE KAMU YARDIM TUTARI 458 MİLYON TL OLDU.. Elazığ ve Malatya'ya deprem nedeniyle kamu kaynağı olarak aktardıkları ayni ve nakdi yardım miktarının 458 milyon 154 bin 235 lira olduğunu belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "5 bin 222 konteynerden müteşekkil geçici konaklama merkezinin çalışmaları hızla devam etmektedir. İlk konteynerden geçici barınma merkezimize bugün Elazığlı hemşehrilerimizi alacağız" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8'lik deprem nedeniyle bulunduğu Elazığ'da AFAD Koordinasyon Toplantısına katıldı. Bakan Soylu, toplantıda açıklamalarda bulundu. 24 Ocak’taki depremle ilgili yaraları sarma, hayatı normalleştirme çalışmalarının hızla devam ettiğine dikkat çeken Bakan Soylu, "Şu ana kadar bin 166 bina yıkılmıştır. Hasar tespitleri sona ermişti, hasar tespit itirazı var devam ediyor. Hem Elazığ hem de Malatya’da 12 bin 860 itiraz var. Bunları arkadaşlarımız teknik ekiplerle beraber değerlendiriyorlar. Yine bugüne kadar Elazığ ve Malatya toplam kamu kaynağı olarak söylüyorum. Vatandaşlarımızın yaptığı yardım ve bağışlar olarak değil. Kamu kaynağı olarak aktardığımız ayni ve nakdi yardım miktarı 458 milyon 154 bin 235 lira. Bunun içerisinde çadırından battaniyesine kadar, sobasından kömürüne kadar, odununa kadar, konteynerden oluşan geçici konaklama merkezine kadar toplam 458 milyon 154 bin 235 lira şu ana kadar ayni ve nakdi olarak devletin AFAD, Kızılay, Cumhurbaşkanlığımız ve bakanlıklarımızın gönderdikleri de bu tutar içerisindedir" diye konuştu.

Elazığ, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • malatyalı mühendis (3 yıl önce)
    millete diyorsunuz ki bir seneye kadar ya güçlendirme yapın ya da yıkacağız diye tehdit ediyorsunuz da. ne bu binaları 1 senede yapacak kalıpçı var ne de bu kadar aileye konut var. siz ne havadasınız. 25 kişilik ekipler 6 kişiye düşmüş. keseri alan köylerde 2 kişilik ekiple iş yapıyor. bu tehdit üçkağıtçıların ekmeğine yağ sürüyor. güçlendirme diye bir şey yok. hepsi 3kağıt. yıkıp yapmak daha doğru. bu bir soygun. garson devlet olun. bilgilendirin riski bina sahibine oturana bırakın. ne zaman toparlanırlar o zaman yıkarlar. durdurun bu zulmü lütfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (4 yıl önce)
    sayın bakanım altının gr ı aldı gidiyor emekliler 1500 tl ile coçuklarını nsl evlendirecek
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    Sayın bakanım şu ziraat bankasına bi el atınız.Çünkü depremzedelerin kredi aylık taksitlerini iki katına çıkardı.Adına da taksit erteleme dedi.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (4 yıl önce)
    Yardım falan yok tamamen yalan sana müstahak Malatya sizmisiniz Akp'yi seçen
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (4 yıl önce)
    Malatya 4k siteleri boşaltıldı .ne olacak millet perisan devlet ödenek Yok diyomus Öznur Çalık demis
    0
    0
    Yanıtla
  • behlül (4 yıl önce)
    Sayın Bakanım herkes mağdur olduğunu beyan ediyor yalan mı söylüyorlar acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Aziz (4 yıl önce)
    Bız niye gürmüyuruz kime verdiniz ihtiyacı olmayana verdınız
    0
    0
    Yanıtla