SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Elazığ Yolu 15 Km. Kısalacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:24:50
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkci, Malatya-Elazığ arasındaki yolun 15 kilometre kısalacağını söyledi.

Malatya ile Elazığ arasında Fırat Nehri üzerinde türkülerde adı geçen Kömürhan Köprüsü mevkisinde yeni yapılacak olan köprünün devamına 2,5 kilometrelik çift tüplü tünel inşa edilecek. Malatya ile Elazığ arasında Fırat Nehri üzerinde türkülerde adı geçen Kömürhan Köprüsü mevkisinde yeni yapılacak olan köprü 900 gün sonra tamamlanacak. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Malatya ile Elazığ arasında Fırat Nehri üzerinde türkülerde adı geçen Kömürhan Köprüsü mevkisinde yeni yapılacak olan köprünün tamamlanmasıyla doğu-batı yönünde Kayseri’den Malatya’ya karayolu ağının tamamının duble yol haline geleceğini söyledi.

Mevcut Kömürhan Köprüsü ile yeni yapılacak köprünün birlikte hizmet vereceğini ifade eden Bülent Tüfenkci şunları söyledi:

“Yaklaşık 252 milyon TL maliyeti olan proje, 160 milyon 989 bin TL tutarıyla Doğuş-Gülsan ortaklığı ihaleyi kazanmıştır. Bu köprü ve tünel projesinin ihale şartnamesinde bin 200 günde tamamlanmasına yer verilmişken inşallah yüklenici firma tarafından 900 günde tamamlanarak hizmete girmiş olacaktır. Köprü ile birlikte Malatya’yı Elazığ’a bağlayacak olan 2 bin 400 metre uzunluğunda çok önemli bir çift tüplü tünelde yapılacak ve yaklaşık 15 kilometre Malatya-Elazığ arasındaki yol kısalmış olacaktır. Pilon yüksekliği 168,5 metre, toplam boyu 660 metre, ana açıklığı 380 metre, genişliği ise 24 metre olacak köprü, 2x2 şeklinde taşıt trafiğine hizmet verecek ve önümüzdeki günlerde inşaat çalışmalarına başlanılacaktır.’’

Tüfenkci, Malatya-Elazığ yolunun Kapıkaya köprüsü ile Kömürhan Köprüsü mevkisini de kapsayan yaklaşık maliyeti 14 milyon 768 bin TL olan yolun BSK yapım işinin ihalesinin 11 milyon 400 bin lira tutarla Açılım İnşaat firmasının kazandığını ve yolun asfaltlama çalışmalarının bu yıl tamamlanacağını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız