SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elazığ'a Bilim Merkezi

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:02:49
Elazığ'a Bilim Merkezi
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ'da valilik, belediye, üniversite ve iş adamlarını desteğiyle kurulan binanın Türkiye'nin 6. Bilim Merkezi olması için Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile ön sözleşme imzalandı. 

Elazığ Valiliği koordinatörlüğünde il özel idaresi, belediye, üniversite ve iş adamlarının destekleriyle yapımı tamamlanan Bilim Merkezi binasında ön protokol imza töreni yapıldı. Törene Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, TÜBİTAK Genel Sekreteri Arif Koyuncu ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Elazığ'ın bölgede bir çok bakımdan önemli cazibe ve çekim merkezi olduğunu belirten Vali Zorluoğlu, "Elazığ'ın bilim ve teknoloji merkezleri konusunda da öne çıkmış olmasından büyük bir memnuniyet duyuyorum. Büyük şehirlerden sonra Elazığ'da böyle bir merkezin açılıyor olması başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere 7'den 70'e tüm Elazığlılar için büyük bir kazanımdır. Bilim merkezleri özellikle gelişmiş ülkelerdeki örneklerine bakıldığında, genç nesillerin bilime ve teknoloji olan ilgilerini arttırmakta ve çocukların daha erkan yaşlarda bilim atmosferine hazırlamaktadır. Eğitim hayatında okuma ve dinleme yoluyla öğrenen çocuklar, bilim merkezlerinde izleyerek, deney yaparak ve hatta deneyin bir parçası olarak öğrenecekler. Bilim merkezleri bilimin hiç de hayattan kopuk olmadığını, hatta hayatın bizahiti kendisi olduğunu gösteren örnekler içerir" dedi.

Projenin hayata geçmesinden dolayı Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık'a teşekkür eden Milletvekili Şuay Alpay da, bu güzel binanın devlet, millet, iş adamları ve Sivil Toplum Kuruluşları'nın (STK) imece yoluyla yapıldığını söyledi.

"ELAZIĞ CAZİBE MERKEZİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR"

Önemli bir ön protokol imzaladıklarını belirten Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Elazığ her gün biraz daha, büyüyor ve gelişiyor. Elazığ bölgesinde cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Büyükşehirlerden sonra ilk olarak Elazığ'da bilim merkezi açılıyor. Elazığ genelinde bir çok alanda ilkleri yaşıyor. Elazığ'da bilime destek ve yaşam kalitesinin artarak kolaylaşması ana hedeflerimizden biridir. Bu bina çok güzel bir şekilde yapıldı. Asıl olan bu binanın fonksiyonunun işlevsel hale gelmesidir. Biz belediye olarak bu binanın fonksiyonunu işlevsel hale gelmesi için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğimizi belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Fırat Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise, "Güzel bir iş birliğinin semeresini burada görüyoruz. Bundan sonra da birlikte çalışmalarımız her anlamda devam edecektir. Şehirle bütünleşen Fırat Üniversitesi faaliyetlerine devam edecek. Gençlerimizin doğru yönlendirilmesi için bu bilim merkezinin faydalı olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"BÜYÜKŞEHİR DIŞINDA BİLİM MERKEZİ KURULAN İLK İL ELAZIĞ"

TÜBİTAK Genel Sekreteri Arif Koyuncu da çok kısa süre sonra açılacak olan bilim merkezimizin Elazığ ve Elazığ'da yaşayanlara hayırlı olmasını diledi. Koyuncu, "Tüm büyük illerimizden başlamak üzere bilim merkezlerini yaygınlaştırmak TÜBİTAK'ın kararları arasındadır. Ama burada bir ilk var. Elazığ büyükşehir statüsünde olmayıp da bilim merkezi açılacak il ilimiz. Bunu da fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum. Bir ilde bir okul, hastane için valilik ve iş adamlarını birlikte bir şeyler yapması normaldir ama bilim merkezi için böyle bir şeyin yapılmasıyla ilk defa karşılaşıyorum. Elazığ farklı bir il olduğunu burada gösterdi" dedi. 

Konuşmaların ardından törene katılan Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Debirdağ ve TÜBİTAK Genel Sekreteri Arif Koyuncu arasında tamamlanan binanın bilim merkezi olması için ön protokol imzalandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız