SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elazığ'a Erhaç'tan Büyük Pist

A- A+ PAYLAŞ

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından Elazığ Havaalanı'na yeni pist yapılması için ihale yapıldı.

Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğü'nde yapılan ihaleye 24 şirket katıldı. Açık ihale usulüyle yapılan 27 milyon YTL proje bedelli ihalenin sonucunun 10 gün inceleme süresinin sonunda açıklanacağı belirtildi. Yetkililer, ihalenin ardından teklif veren firmaların dosyalarının inceleneceği, yeterlilik verilecek firmaların Kamu İhale Komisyonu (KİK) tarafından onaylanması sonucunda da işi alacak firmanın netleşeceğini kaydetti.

Bu gün yapılan ihalenin önümüzdeki 15 gün içerisinde onaylanması halinde Yıltaş firması Havaalanı inşaatının yapımı için çalışmalara başlayacak. İhale onaylanmadığı takdirde, en yüksek 2. teklifi veren firmaya verilmesi bekleniyor.

33 milyon YTL bedelle ihaleye çıkarılan 3 bin 500 metre uzunluğunda, 45 metre genişliğinde havalimanı pist inşaatı ihalesine katılan Yıltaş İnşaat 13 milyon YTL, Ölmez İnşaat 18 milyon 29 bin YTL, Açık İnşaat ise 18 milyon 900 YTL teklif sundu. İhalede 13 milyon YTL ile en iyi kırımı Elazığ firması Yıltaş'ın yaptığı, ancak çalışma analizlerini sunmadığı için Murat Ölmez'in sahibi olduğu Ölmez İnşaat'ın ilk sırada yer aldığı belirtildi.

Elazığ Havaalanında halen kullanılan pistin 1720 metre uzunluğunda, 32 metre genişliğinde, kuzeybatı güneydoğu yönünde olduğu, bu yapısı nedeniyle yolcu kapasitesi yüksek uçakların inişine ve ayrıca özellikle kış koşullarında uçuşlara elverişli olmadığı belirtiliyor. Elazığ Havaalanı'nın mevcut durumu nedeniyle, bu kente havayolu ulaşımı için, vatandaşlar pist uzunluğu 3 bin 345 metre, genişliği 45 metre olan Malatya Erhaç Havaalanı'ndan da istifade ediyorlar.

Elazığ Havaalanına yeni pist yapılması için yaklaşık 20 milyon YTL bedelle vatandaş ve hazineye ait toplam 2 milyon 100 bin metrekarelik 504 parselin kamulaştırıldığı da belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız