SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Elazığ'a Gitmesi Bizi Üzdü"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:01:42
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’u ziyaret eden MASİAD Başkanı İbrahim Güngör, MTSO’nun sanayinin lokomotifi olduğunu belirterek, “İnsanlarımıza daha fazla iş ve daha fazla aş vermek istiyoruz” dedi.

Ziyarette konuşan Güngör, “1. Organize ve 2. Organize bitmiş durumda. 3. Organize için de çabalar devam ediyor. Ancak Malatya’ya yatırım yapacak bir işletme Elazığ’a gitmiş. Bayağı çaba sarf etmişsiniz Malatya’ya yatırım yapması için. Ancak Elazığ’a gitmesi bir yatırımcıyı kaybetmek bakımından bizleri üzdü. Ümit ederiz ki 5084 sayılı yasadan daha iyi yararlanalım. İnsanlarımıza daha fazla iş ve daha fazla aş vermek istiyoruz” diye konuştu.

MASİAD yönetiminin MTSO ziyaretinde bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, konuşmasında, “Malatya, yapılan bu seçimle Türkiye’ye bir mesaj gönderdi. Birlik ve beraberlikle yapılan seçim sonucu Malatya kazanmıştır.” diyerek, “Meseleleri sandıkta değil de sokakta çözmeye kalkışanların her zaman hüsrana uğradıklarını da görüyoruz” şeklinde konuştu.

MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, Malatya’nın ekonomik, sosyal ve kültürel alt yapısının temini notasında üzerlerine düşeni yapacaklarını kaydetti.

5084 sayılı yasanın da farklı bir çalışma olarak çıktığını söyleyen Hasan Erkoç, “Sayın Başbakanımız, Mardin konuşmasında 5084 sayılı yasanın uzatılacağını söylemişti. Ancak çalışmalar farklı boyutlarda gelişti. Şu anda yüzde 11’lik, işçi sigorta priminin işveren hissesi 115 liralık kısmı 1 Ocak 2013’den itibaren devam edecek. Kanun yasalaştı. Uygulamalar başlayacak. Muhasebeciler takip ederler. Malatya ve gelişmekte olan iller için önemli. Ancak biz işçi sigorta priminin tümünün devlet tarafından karşılanmasını arzu ediyorduk. 5084 sayılı teşvikte olduğu gibi. Ancak şu anda değişik uygulama getirildi. 1 Ocak 2013’den geçerli olmak üzere mahsup yapılacak. Önceden yatırılanlar alacak olarak tekrar kaydedilecek” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız