SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elazığ'a mı Bağlanacak?

A- A+ PAYLAŞ

MHP il başkanı Ömer Ekici, Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin 29 bölgeye ayıran bir genelgenin yayınlandığını, sağlık bölgeleri oluşturulduğunu ve Malatya'nın buna göre Elazığ'ın başını çektiği bir bölgeye dahil edileceğinin anlaşıldığını öne sürdü, buna tepki gösterdi.

Ekici, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

"Memurdan kendilerine sadakat bekleyenler, Malatyalının vekâletine sadakât göstermemişlerdir.Dün itibariyle Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye’yi 29 bölgeye ayıran bir genelge yayınlanmıştır.Bu genelge ile her sağlık bölgesi için Bölge Merkezi ve Alt Bölge Merkezi iller belirlenmiş ve Malatya’mız ise Elazığ’ın başını çektiği bölgeye dahil edilerek Elazığ’a bağlanacağı görülmüştür.

8 yıldan beri devam eden AKP iktidarları döneminde Malatya AKP ye en fazla oy veren ilk beş il içinde yer almasına rağmen AKP hükümetleri ve yerel yönetimleri tarafından verdiği bu oy ile orantılı hiçbir hizmet alamamıştır, tam tersi ihmal edilmiştir.Daha önce Antep ve Kayseri ile kıyaslanan Malatya’mız bu dönemde Adıyaman ve Elazığ’la kıyaslanmaktadır.Yine bu dönemde bir çok bölge müdürlükleri Malatya’dan alınarak Elazığ’a taşınmıştır. Bu düzenlemeler sırasında çoğu zaman Malatya’nın nüfus ve gelişmişlik verileri bakımından en tabi hakkı olan kamu hizmet ve imkânları elinden alınmış ve iktidardaki AKP’ye mensup milletvekilleri tarafından ise; hemşerilerimizi rencide eden ve Malatya’ya yapılan bu adaletsiz ve haksız uygulamalara hiçbir tepki gösterilmemiş, halkımızın kendilerine verdiği vekâlete sahip çıkılmamıştır.Bu son düzenleme ise AKP iktidarının Malatya yaptığı en son adaletsiz ve haksız uygulamasıdır.

Malatya bugün yaşanabilir şehirler sıralamasında en alt sıralarda yer almaktadır.Geçenlerde bir vesile ile ilimizi ziyaret eden ülkemizin tanınmış gazeteci ve köşe yazarlarından olan bir basın mensubu Malatya izlenimlerini köşesinde yazarken ‘’ havaalanından itibaren yapılan inşaat çalışması ,dolayısıyla yaşadığı işkenceyi şehir içindeki bitirilemeyen alt yapı çalışmalarını anlatarak sonuçta Malatya’nın daha önceki ziyaretlerine göre mukayese ettiğinde çok ihmal edilmiş bir şehir olduğunu ve Malatya’nın çoktan hak ettiği hizmetleri alamadığını gözlemlediğini ’’ ifade etmiştir.

Görüldüğü üzere şehrimizin iktidardan gerekli hizmetleri alamadığı artık Malatyalı olmayanlar tarafından dahi açıkça görülmektedir. Malatya AKP döneminde ki tüm ihmal edilmişliğine rağmen yaşanabilir şehirler endekslerinde sağlık yatırımları bakımından tüm doğu ve güneydoğu bölgesinin en önde gelen birkaç ilinden biridir.Her bakımdan sağlık yatırımları konusunda Elazığ’ın çok çok ilerisindedir.Malatya da Dünya çapında sağlık uygulamaları bulunan Turgut Özal Tıp Merkezi bulunmaktadır.Ancak tüm bu faktörlere rağmen ilimizin AKP iktidarı tarafından sağlık alanında da Elazığ’a bağlanmak üzere olduğu anlaşılmaktadır.AKP yetkililerince bir süre önce ilimizdeki mevcut iki hastanenin TOKİ’ye devri ile temeli atılan yeni hastanenin bölge hastanesi olacağı söylenmişti.

 Kendilerine sormak istiyoruz: Madem Bölge hastanesi yapıyordunuz ; öyle ise Malatya neden bölge merkezi yapılmıyor?

 Başbakan’ın 12 sefer Malatya’ya geldiğini söyleyen AKP yetkililerine sormak lazım; 12 değil 32 sefer gelse Malatya için ne fark etti? Malatya’ya ne kazandırıldı?

Bu nedenle başta ilimizi temsil eden milletvekilleri olmak üzere; tüm sivil toplum kuruluşlarını ve halkımızı bu karara karşı çıkmaya ve tepki göstermeye çağırıyor ve bunu sorumlu siyaset anlayışımızın en tabi gereği kabul ediyoruz. Özellikle de iktidara yandaşlık yapan bazı sivil toplum örgütlerinin, iktidara tarafgirlik konusunda gösterdikleri tutumun aynısını Malatya’nın çıkarları ve Malatya’ da yaşamanın, Malatyalılığın gereği olan hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz.

12 Eylül’de yapılacak referandumda; liyakatsiz ve sadakatsizlere tepkinin bir işareti olarak ‘’ MALATYA HAYIR DİYOR’’ diyoruz.Milliyetçi Hareket Partisi olarak; bu genelgenin düzeltilmesi için gereken tüm siyasi çabayı göstereceğimizi sizler aracılığıyla değerli hemşerilerimize ifade ediyor, saygılar sunuyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız