SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Elazığ'a Yeni Teknoloji Getireceğiz"

0
Güncellendi - 2017-12-21 03:55:37
A- A+ PAYLAŞ

Katarlı Flora Grup bünyesinde yer alan Bader Motor Teknolojileri AŞ, Elazığ'da yeni nesil motor üretimi yapan Sezgin Motor AŞ ile ortaklık protokolü imzaladı.

Her iki firma arasında gerçekleştirilen ortaklık protokolü ile Elazığ'da yer alan üretim tesisine yapılacak yeni yatırımlarla İHA, elektrikli otomobil, asansör, beyaz eşya ve benzeri elektrikli araçların motorlarının seri üretimi hedefleniyor.

Elazığ Valiliği'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, kentin yatırım anlamında önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve Katarlı firma ile yerli firma arasında imzalanan ortaklık protokolünün bunun örneklerinden biri olduğunu belirtti.

Ortaya konulan ortaklığın yerli ve milli yeni nesil elektrikli motorların seri üretimi noktasında ülke açısından önemli bir adım olduğunu ifade eden Vali Kaldırım, şunları söyledi:

"Yeni nesil motor alanında yapılacak olan yatırımlar hem ilimizin hemde ülkemizin katma değerinin artmasına ve teknolojik alt yapısının güçlenmesine katkı sağlayacak. Yeni nesil motorlar dediğimiz elektrikli motorların kullanıldığı bir çok sektörü ilgilendiren bu yatırım ilimizi teknolojik alt yapı açısından dünya ölçeğine çıkaracak."

- Türkiye'deki ilk yatırımları

Bader Motor Teknolojileri Genel Müdürü Bader Alsaeed, Türkiye'de ilk defa yatırım yaptıklarını ve gerçekleştirilen ortaklığın Elazığ için hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'deki yatırımlarına devam edeceklerini de belirten Alsaeed, "Türkiye'deki bu ilk yatırımımız devam edecek. Sadece paraya yatırım yapmıyoruz, uluslararası ortaklarımızla birlikte Elazığ'a yeni teknolojiler de getireceğiz. Adım adım ilerlemeyi tercih ediyoruz. Bu sadece bir başlangıç, inşallah diğer sektörlerde de burada yer alacağız." şeklinde konuştu.

Sezgin Motor Genel Müdürü Muzaffer Sezgin'de yılların deneyimiyle yeni nesil motorlarla ilgili bir çok yerli ve milli motor türünü üretmeyi başardıklarını ifade ederek, yeni ortaklığın İHA, elektrik otomobil ve motosiklet, asansör, beyaz eşya gibi ürünlerin motorlarının seri üretimi noktasında önemli bir adım olduğunu dile getirdi.

Elazığ, iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Helal olsun Elazığlılara. Malatya bir Vagon fabrikasını 30 yıldır çözemedi ya !!!
    0
    0
    Yanıtla