SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elazığ'da Deprem...

A- A+ PAYLAŞ
Elazığ'da merkez üssü İçme olan 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 10.34'de meydana gelen deprem, Diyarbakır, Tunceli ve Malatya çevresinde de hissedildi...
Saat 10.35 sıralarında Yaşanan deprem Tunceli'de de şiddetli şekilde hissedildi. Sarsıntıyı hisseden vatandaşlar evlerinde dışarı fırlayarak sokaklara döküldüler.
 
MALATYA DA SALLANDI!
 
Elazığ İçme'de saat 10,34'de 5,4 şiddetindekideprem bitişik il olan Malatya'da da hissedildi ve paniğe kapılanların ev ve iylerlerinden dışarı çıktığı belirtildi. Özellikle yüksek binalarda hissedilendepremle ilgili vatandaşlar, Malatya'nın büyük bölümünün birinci derecede deprem kuşağında bulunduğunu, bu nedenle, civar illerde meydana gelen depremlerin Malatya'da da hissedildiğini dile getirdiler. 
 
Malatya eski Baro başkanı Avukat Selahattin Sarıoğlu ise, oğlunun Elazığ'da doktor olarak görev yaptığını, kendisini telefonla arayıp deprem olduğunu bildirdiğini, kendilerinde birşey olmadığını söylediğini dile getirdi.
 
ELAZIĞ VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA!
 
Elazığ Valisi Muammer Erol, İçme beldesindeki depremle ilgili, ölü ve yaralı konusunda kendilerine intikal eden bir haber olmadığını bildirdi.
 
Elazığ'da merkez üssü İçme beldesi olan 5.4 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak  Vali Erol, şu an kendilerine intikal eden ölü ve yaralı haberi olmadığını bildirdi.
 
Vali Erol, köyleri de tek tek araştırdıklarını, hasar tespit çalışması yaptıklarını belirterek, telefonda ulaşılamayan bazı köyler olduğunu, buralara da görevlilerin gönderildiğini kaydetti.
 
ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI SELMANOĞLU:
 
''MERKEZDE HERHANGİ BİR PROBLEM YOK''
Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, merkez üssü İçme beldesi olan 5.4 büyüklüğündekideprem nedeniyle kent merkezinde herhangi bir problemin yaşanmadığını söyledi.
 
Selmanoğlu,  yaptığı açıklamada, şu anda depremin merkez üssü olan İçmebeldesinde bulunduğunu ifade etti. 
 
Beldede vatandaşın rahat ve sakin olduğunu aktaran Selmanoğlu, ''Herhangi bir olay yok. Hafif sıva dökükleri var. Şu anda Allah'a şükür yaralı yok, bir problem yok. İçme beldesinde vatandaşın rahat olduğunu gördüm, huzurlu bir şekildeler. Yalnız aldığımız bir duyuma göre Sarıkamış köyünde hasar olduğu söylentileri var. Şimdi oraya doğru gidiyorum'' diye konuştu.
 
Deprem nedeniyle kent merkezinde herhangi bir problem olmadığını açıklayan Selmanoğlu, depremolduğu sırada spor salonunda halk oyunları yarışmasında bulunduğunu anlattı.
 
''KUZEY ANADOLU VE DOĞU ANADOLU FAYLARI ARASINDA KALAN BU BÖLGE, 
ÇOK YOĞUN DEPREM AKTİVİTESİ OLAN BİR BÖLGE''
 
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) Müdürü Dr. Doğan Kalafat, Elazığ'ın İçme beldesinde bu sabah meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremi değerlendirerek, ''Kuzey Anadolu ve Doğu Anadolu fayları arasında kalan bu bölge, çok yoğun deprem aktivitesi olan bir bölge'' dedi.
 
Kalafat, yaptığı açıklamada, Elazığ'ın İçme beldesinde saat 10.34'te meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremi ''orta büyüklükteki'' bir deprem olarak nitelendirerek, normalde bu büyüklükte bir depremin can kaybına ve hasara neden olmaması gerektiğini ifade etti.
 
Ancak bölgedeki yapı stoku dikkate alındığında kısmi de olsa depremin kaynağına yakın yerlerde yığma ve kerpiç binaların hasar görebileceğini belirten Kalafat, bölgenin deprem hareketliliği açısından Türkiye'nin en aktif alanlarından biri olduğunu söyledi.
 
''Kuzey Anadolu ve Doğu Anadolu fayları arasında kalan bu bölge, çok yoğun deprem aktivitesi olan bir bölge'' diyen Kalafat, bölgede yaşayanların her zaman depreme karşı bilinçli olmaları ve kamunun da desteğiyle yapı stokunu değiştirmeleri gerektiğini kaydetti.
 
Kalafat, saat 10.54'te 3.2 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı meydana geldiğini de anımsatarak, ''Vatandaşların panik yapmamaları gerekiyor. Bölgede bundan sonra da artçı depremler olabilir. Bu depremler zaman içinde azalarak bitecek'' dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız