SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elazığ'da İlk Karaciğer Nakli

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:12:26
Elazığ'da İlk Karaciğer Nakli
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ’da ilk karaciğer nakli Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde yapıldı. 

Elazığ’da 31 Aralık gecesi geçirdiği trafik kazası sonrası ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan Gülşen Ergenç isimli bir kadının organları, ailesi tarafından bağışlandı. Ergenç’in böbreklerinden biri Diyarbakır’a biri Malatya’ya gönderilirken, karaciğeri de Erzincan’da ikamet eden ve nakil için Fırat Üniveristesi Hastanesi’nde sıra bekleyen bir hastaya yapıldı. Özel güvenlik görevlisi Cihan Asilkan’a yapılan nakil, 2014 yılının da ikinci organ nakli olma özelliği taşıyor. Fırat Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Koray Karabulut ve ekibi tarafından yapılan Karaciğer nakli aynı zamanda Elazığ’ın ikinci organ bağışı olma özelliği taşıyor. Organ bağışının ilki Elazığ’da 2009 yılında silahla vurularak hayatını kaybeden bir vatandaşın ailesi tarafından yapılmıştı.

“KENDİMİ GAYET İYİ HİSSEDİYORUM”

1,5 yıldır karaciğer yetmezliğiyle mücadele eden 30 yaşındaki Cihan Asilkan İHA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan başarılı ameliyat sonrası kendisini çok hissettiğini ifade ederek, “Kendimi bayağı rahat hissediyorum. Sağ olsun doktorlarım çok yardımcı oluyor. Bütün hastane benim için seferber oldu. Elazığ’da ilk karaciğer nakli bana yapıldı. Hem bende hem doktorlarda bunun sevinci ve heyecanı var. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Umarım en yakın zamanda sağlığıma kavuşurum” şeklinde konuştu.

ERZİNCAN’DAN ELAZIĞ’A 3 SAATTE GELDİLER

Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören hastanın beyin ölümünün gerçeklemesinin ardından ailenin organ bağışında bulunacağı haberini alan aile zamanla yarıştı. Erzincan’dan Elazığ’a 3 saatte geldiklerini aktaran baba Ahmet Asilkan, “Biz 6 ay önce Fırat Üniversitesi’ne karaciğer nakli için başvurmuştuk. 7 aylık uzun bekleyişin ardından karaciğer naklinin yapılabileceğiyle ilgili hastaneden bize gece saatlerinde telefon geldi. Erzincan’dan Elazığ’a 3 saatte geldik ve oğlum hemen ameliyata alındı. Şu an sağlığı gayet iyi. Başta Doç. Dr. Koray Karabulut ve ekibi olmak üzere herkse teşekkür ediyorum. Organ bağışı yapan aileye de çok teşekkür ediyorum. Ölene Allahtan rahmet yakınlarına da sabır diliyorum” ifadelerini kullandı.

Operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Koray Karabulut da gece saatlerinde nakil yapılmasını kararlaştırdıklarını dile getirerek, “Hastanemizde tedavi gören bir hastanın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından hastanın yakınları organlarını bağışlama kararı aldı. Biz de nakil bekleyen hastaya ulaştık ve en hızlı şekilde buraya gelmelerini söyledik. Onlar yoldayken bizler de Malatya’da görev yapan doktor arkadaşımızla da görüşerek ortak operasyon yapma talebimizi ilettik. Onlar da bizleri kırmayıp geldiler. Alt yapımızı hazırladıktan sonra ameliyata girdik ve başarılı bir şekilde operasyonu tamamladık. Şu an hastamızın durumu gayet iyi” şeklinde konuştu.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. M. Said Berilgen de Elazığ’ın ilk karaciğer naklinin hastanelerinde yapılmasının kendileri için mutluluk verici olduğunun altını çizerek, doktorlara ve hastane çalışanlarına teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız