SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elazığ'da Kanlı Saldırı

A- A+ PAYLAŞ

Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'ndeki Seyrantepe Barajı'nın güvenliğini sağlayan time PKK'lı teröristler tarafından pusu kuruldu. Teröristlerin açtığı ilk ateşte 2 asker şehit oldu, 1 sivil kadın öldü. Çatışmada, karakol komutanı astsubay ile 4 sivil de yaralandı.

GÖREVDEN DÖNEN TİM'E SALDIRI
Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'nin Tunceli sınırında bulunan Yoğunağaç Köyü'ndeki Seyrantepe Barajı'nın uzak korumasını sağlayan askeri tim görevden dönerken PKK'lı teröristler tarafından pusu kuruldu. Teröristlerin uzun namlulu silahlarla açtığı ilk ateşte 2 asker şehit olurken, karakol komutanı astsubay yaralandı. Teröristlerin açtığı ateş sırasında bölgedeki tarlalarda çalıştıktan sonra sepetli motosikletle seyir halinde olan sivil vatandaşlar da hedef oldu. PKK'lı teröristlerin silahlardan çıkan kurşunlarda motosiklette bulunan Zekiye Gezer isimli kadın hayatını kaybederken, 4 sivil de yaralandı. Yoğuağaç Jandarma Karakolu'ndan askerler de hemen bölgeye giderek PKK'lı teröristlerle çatışmaya girdi. Çatışma sürerken, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle özel eğitimli komandolar çatışma bölgesine indirildi. Süper Kobra tipi helikopterler de PKK'lıların bulunduğu alanları ateş altına aldı. Bölgede çatışmaların sürdüğü belirtildi.

BİR ASTSUBAY VE BİR ÇOCUK ASKERİ HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ
Çatışmada yaralanan astsubay ile durumu ağır olan 1 sivil çocuk askeri helikopterle Elazığ Asker Hastanesi'ne götürüldü. Sivil 3 yaralanın tedavisinin Karakoçan Devlet Hastanesi'nde sürdüğü kaydedildi.

BAŞSAĞLIĞI TELGRAFI..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu 2 askerin şehit olması sebebiyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a başsağlığı telgrafı gönderdi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Elazığ'da teröristlerin saldırısı sonucu iki askerin şehit olması, bir askerin de yaralanması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a bir başsağlığı telgrafı göndererek üzüntülerini bildirdiği, yaralı asker için acil şifalar dileğinde bulunduğu bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız