SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elazığ'da Kültür Buluşması

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kültür Sanat Derneği (MAKSAD) tarafından düzenlenen ve Malatya Valiliği, Malatya ve Battalgazi Belediyeleri, Mimarlar Odası Malatya temsilciliğinin desteklediği Elazığ- Malatya Kültür Buluşması hafta sonu gerçekleştirildi. Bu organizasyonun temeli, iki il Valileri arasında geçtiğimiz yıl Kasım ayında "imzayla protokola bağlanan dostluk anlaşması"ndan 6 ay önce atılmıştı.

Komşu iller arası kültür-sanat alanında işbirliğinin güçlendirilmesi amacı ile temeli geçtiğimiz yıl ortalarında MAKSAD ve Elazığ Manas Yayıncılık tarafından atılan ve ilk olarak Elazığ kültür-sanat ve düşün adamlarının Malatya’yı ziyareti ile atılan işbirliği güçlendirilme etkinliği 26 kişilik Malatya heyetinin hafta sonu Elazığ’a yaptığı ziyaret ile devam etti.

Aralarında; Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Kesriklioğlu, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Halil İbrahim Kılıç, İl Kültür ve Turizm Müdürü yardımcısı Mehmet Kazancı, Battalgazi Belediyesi Kültür Şube Müdürü Nihat Semercioğlu, İnönü Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç.Dr. Mehmet Karagöz, Yard.Doç.Dr. Göknur Akçadağ, Yard.Doç.Dr. Ramazan Çiftlikçi, Mimarlar Odası İl Temsilcisi Abdurrahman Yavuz ile Celal Yalvaç, Işıl Çırak, Sevim Emir, Nihal/ Selahattin Sarıoğlu, Metin Özer, Orhan Toğrulca, Dr. Suat Yalçınsoy, Mustafa Yuka, Ali Rıza Uğurlu, Ali İhsan Öztürk, Halil Yazgan, Kenan Gökçe, Semira Aktaş ve Mustafa Necati Güldal’dan oluşan heyet ilk olarak gittikleri Elazığ İl Halk Kütüphanesinde Manas Yayıncılık koordinatörü Şener Bulut ile yöneticileri ve Elazığ Kültür Sanat dostları tarafından karşılandı.

Malatya Heyeti adına ilk konuşmayı Kılıç yaptı. Kılıç yaptığı konuşmada özetle “ Aynı coğrafyayı, aynı kültürü ve aynı deprem kuşağını paylaşan ve acıları ve sevinçleri birlikte paylaşan iki kent arasında ki kültür-sanat köprüsünün daha da güçlendirilmesi ile gerçekleşen bu ziyaret önümüzdeki süreçte daha da güçlenecektir”dedi. Elazığ Heyeti adına ise Elazığ İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk yaptığı konuşma da Elazığ- Malatya arasındaki dostluk ve işbirliğinin önemini vurguladı. Malatya heyetinden şair Sevim Emir “ Geçtiğimiz günlerde meydana gelen 5.9’luk deprem sizin binalarınızın duvarlarını, bizim ise yüreğimizi çatlattı” demesi dakikalarca alkışlandı. Malatya Belediye Başkan yardımcısı Ziya Kesiriklioğlu ise “Et ve tırnak gibi iç içe girmiş olan iki kardeş şehrin kültür ve sanat elçileri tarafından atılan bu adımın uzun vadede somut projelerle daha da yararlı hale geleceğinden hiç kuşkum yok” dedi.

Heyet ve MAKSAD başkanı Yaşar Karaaslan ise yaptığı konuşma da özetle “ Amerika’yı yeniden keşfetmiyoruz. İki komşu il arasında yüzyıllardır süren dostluk ve kardeşlik bağları zaten mevcut, bunu bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Ayrıca aslında fanatik bazı gençlerimize kızmak değil teşekkür etmemiz gerekiyor. Onlar, bizlerin gözümüzü açmamıza neden oluyor.” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra heyet topluca Tarihi Harput mahallesine inceleme gezisi yaptı. Burada tarihi mekanları gezen Elazığ ve Malatya heyeti burada tarihi bir mekanda verilen öğle yemeğinin ardından Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti ve Elazığ Musiki Cemiyeti ziyaret etti. Burada yapılan konuşmalarda Elazığ- Malatya arasında ki dostluk kardeşlik mesajları vurgulandı.

Heyet daha sonra Fırat Üniversitesi İletişi Fakültesini ziyaret etti ve Elazığ’a yayın yapan Mahalli Fırat TV’de canlı olarak yayınlanan MANAS ŞİİR GÜNLERİ programına konuk oldu. Programa Elazığ ve Malatya Heyetinin yanı sıra Fırat Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kürüm ve öğretim elemanları da konuk olarak katıldı. Yapılan canlı yayında iki ilin şairlerince dostluk ve kardeşlik ağırlıklı şiirler okundu. Programdan sonra Malatya heyetin tarafından getirilen ve Malatya’nın tanıtımı ağırlıklı kitap-CD, dergi, Harita ve şair ve yazarlarımızın yazdığı kitaplardan oluşan paketler törenle dağıtıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız