SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Elazığ'da Kurulacak''

A- A+ PAYLAŞ

ELAZIĞ- Elazığ Kızılay Şube Başkanı Mehmet Kaymaz, Elazığ Kan Merkezi'nin iptalinin veya başka bir şehre kaydırılmasının söz konusu olmadığını açıkladı.

Kızılay Şube Başkanı Kaymaz, son günlerde yazılı ve görsel basında Elazığ'da kurulması planlanan fakat bir yıldan uzun bir süre yer tahsisi yapılamayan Bölge Kan Merkezi'nin Malatya'ya kurulacağı şeklinde haberlerin yer alması üzerine bir açıklama yaptı. Kaymaz, Elazığ Valisi, milletvekilleri, sivil toplum örgütleri ve Elazığ Kızılay Şubesi olarak işin takipçisi olduklarını belirterek, kısa bir süre sonra kan merkezinin inşaatına başlanacağını kaydetti. Basına yansıdığı gibi Elazığ Kan Merkezi'nin
iptalinin veya başka bir şehre kaydırılmasının söz konusu olmadığını ifade eden Kaymaz şöyle konuştu:

"Elazığ'da kan merkezinin kurulması için yer arayışları çalışmaları yapılmış; bu çerçevede Valimiz Sayın Muammer Erol'un daveti üzerine Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali 20 Mayıs 2009 tarihinde ilimize gelmiş ve Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na ait Akpınar Mahallesi'ndeki 720 metrekarelik arsanın kan merkezi yapılması için uygun olduğu Kızılay Genel Başkanımız tarafından onaylanmıştır. Genel Merkezimiz tarafından söz konusu parselin etrafında bulunan Elazığ Belediyesi'ne ait yol artığı yerlerin de parsele dahil edilmesi, taşınmazın satın alımı ve tevhit işlemleriyle ilgili gerekli tüm tapu işlemlerinin gerçekleştirmek üzere, şahsıma Genel Başkan adına noter tasdikli vekaletname ile yetki verilmiştir. Kısa bir süre sonra kan merkezinin inşaatına başlanacaktır. Kan merkezinin proje, ihale ve yapım işleri Elazığ Kızılay Şubemiz ve Genel Merkezimiz işbirliği içerisinde devam etmektedir. Basına yansıdığı gibi Elazığ Kan Merkezi'nin iptali veya başka bir şehre kaydırılması söz konusu değildir. Basında yer alan haberlerin yanlış veya kasıtlı olduğu düşünülmektedir.

İlimiz Valisi, milletvekilleri, sivil toplum örgütleri ve Elazığ Kızılay Şubemiz birlik içinde işin takibini yapmaktadırlar. Halkımızın bu gibi yanlış veya bilgi eksikliği ile yapılan haberlere itibar etmemelerini rica ediyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız