SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elazığ'da Partilerin Ortak Kararı

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:44:00
Elazığ'da Partilerin Ortak Kararı
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, kentteki siyasi partilerin seçimle ilgili ortak karar aldığını belirterek, sesli propaganda, afiş ve bayrak gibi materyallerin kullanılmayacağını ifade etti. 

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, seçim çalışmalarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Valilik binasında düzenlediği toplantıda konuşan Zorluoğlu, Elazığ’da seçimin en iyi şekilde gerçekleşmesi için her türlü tedbiri almaya gayret gösterdiklerini belirtti. Bu çerçevede geçtiğimiz Salı günü siyasi parti il başkanları ile toplantı yaptıklarını anımsatan Zorluoğlu, “Toplantıda propaganda sürecinde siyasi partilerden beklentilerimizi onlara ilettik. Ayrıca siyasi parti il başkanlarımız bu süreçte valilikten beklentilerini dile getirdi. Karşılıklı bu konuları müzakere etme imkanı bulduk” dedi. 

“GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ OLUŞMAYACAK”

Toplantıda önemli bir karara vardıklarına dikkat çeken Vali Zorluoğlu, “Bu toplantıda siyasi parti başkanlarımız seçimlerde cadde ve sokaklarda bayrak, flama ve benzeri materyallerin asılmaması ve yapıştırılmaması, sadece il parti başkanlıklarının olduğu binalarda dış cephelerinde ve seçim bürolarının camlarının iç kısmında bu materyallerin kullanılması hususunda mutabakata vardılar. Yine araç giydirmesi yapılarak sesli propaganda yapılmaması, sadece siyasi parti genel başkanlarının ilimizde yapacağı seçimler öncesinde miting alanında bu tür sesli propagandanın yapılması hususunda da mutabakata varıldı. Yine siyasi partiler ve siyasi partilerin adaylarına ait araçların plakaların kapatılmaması, söz konusu araçlara flaşör, çakar ve benzeri parçaların takılmaması hususunda da mutabakata varmışlardır. Ben bütün siyasi parti il başkanlarımızı tebrik ediyorum. Bu Elazığ tarihinde belki Türkiye tarihinde bir ilktir. İlk kez bir seçim sürecinde caddelerde, sokaklarda çevre ve görüntü kirliliği oluşturan bir takım materyaller bu seçimde Elazığ’da kullanılmayacak. Yine özellikle yaşlıları, hastaları, eğitim gören çocukları oldukça rahatsız ettiğini bildiğimiz bu araçlarla sesli propaganda hususunda da bu seçimlerde böyle bir propaganda şekli siyasi partilerimiz tarafından gerçekleştirilmeyecek. Bu manada ses kirliliğinin de önüne geçmiş olacağız. Ben bu uygulamanın ilimiz örnek alınarak tüm Türkiye’de yaygınlaşmasını temenni ediyorum. Zaten sayın Başbakanımız da bu konuda kendi görüşlerini ifade etmişlerdi. Bizde Elazığ’da böyle bir mutabakatı siyasi partilerimiz arasında sağladığımız için mutluyuz” diye konuştu.

“ELAZIĞ'IN TAMAMINDA SANDIK KURULACAK”

Elazığ’da büyük miktarda sandık taşımalarının söz konusu olmayacağına da işaret eden Zorluoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Zaten geçmiş seçimlerde de bazı ilçelerimizin köylerinde bazı sandık bölgeleri başka bölgelere taşındı. Bu konu bizim yetkimizde olan bir konu değildir. Biz güvenlik ulaşım ve benzeri mülahazalarla ilçelerimizin bazı köyleri ile ilgi ilçe seçim kurullarından, kaymakamlıklar talepte bulundular. Tabi Yüksek Seçim Kurulu bu konuyla ilgili henüz bir karar vermiş değildir. Onun vereceği prensip kararına göre de ilçe seçim kurulları bu talepleri değerlendirecek. Ancak bu dediğim gibi Elazığ’da ciddi bir mesele değildir. Eğer karar olursa çok küçük çapta, ilçe seçim kurulları karar verirse olacaktır. Bu da seçmenin yüzde 1’inden bile daha azını ilgilendiren bir durumdur. Bu manada Elazığ için şuanda bazı başka illerimiz için çok yoğun bir şekilde tartışılıyor biliyorum. Elazığ için böyle bir tartışmaya bile gerek yoktur. Elazığ’da seçimlerde çok şükür ilimizin tamamında sandık kurulacak şekilde gerçekleştirilebilir. Bununla ilgili her türlü idari tedbiri de almış durumdayız.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız