SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elazığ'da Şok!.. "3'ünü Yeni Malatya'dan Alacağız"

0
Güncellendi - 2016-10-27 23:22:57
Elazığ'da Şok!..
A- A+ PAYLAŞ

Elazığspor'un lisanslı ürünlerinin satılacağı store mağazası açılışında protokol üyeleri -12 puan silinmesine tepki gösterdi.

Bir alış veriş merkezinde bulunan Elazığspor Store Mağazası'nın açılışına, Vali Murat Zorluoğlu, AKP milletvekilleri Ejder Açıkkapı ve Metin Bulut, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığspor Kulüp Başkanı Sedat Karataş, Teknik Direktör Ogün Temizkanoğlu, futbolcular ve taraftarlar katıldı.

Karataş: "Bu duruma sebep olanları Allah'a havale ediyorum"

Elazığspor'un, Türkiye liglerinin en ağır puan silme cezası ile karşı karşıya kaldığını belirten Elazığspor Kulüp Başkanı Sedat Karataş, "Bugün içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntılardan dolayı aldığımız eksi 12 puan cezası ile ilgili açıklamaları önümüzdeki günlerde yapacağız. Bu duruma sebep olanları Allah'a havale ediyorum. 25 Mayıs 2016'da göreve geldiğimiz tarihten itibaren yeni yönetim kurulumuzla birlikte Elazığsporumuzun kaybolmuş itibarını kurtarma adına büyük çaba sarf ettik ve buna devam edeceğiz. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Elazığspor yeniden küllerinden doğacaktır" dedi.

Yanılmaz: "Birileri ligden düşürme mücadelesi veriyor"

Birilerinin Elazığspor'u bulunduğu ligden düşürmenin mücadelesini verdiğini aktaran Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, " Biz Elazığspor'u sevenler ve daha ileri gelmesini arzu edenler, Elazığspor'u içeriden ve dışarıdan vurulan bütün darbelere rağmen daha iyi yerlere getirmenin mücadelesini vereceğiz. Biz hep birlikte bir gücüz. Elazığspor'un küllerinden doğduğunu göstereceğiz" diye kaydetti.

Açıkkapı: "Elazığ üzerinde bir oyun varsa, biz bu oyunu bozarız"

AKP Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ise Türkiye Futbol Federasyonu başkanı ve hakemlere seslendiğini belirterek, "Elazığ üzerinde bir oyun varsa biz bu oyunu bozarız. Bugüne kadar hakkıyla sahada emek veren futbolcularımızın emeklerinin çalındığına ve hakem hatalarına şahitlik ettik. Biz oyunu sahada kazanmak istiyoruz. Birilerinin yaptığı gibi alavere ve dalavere ile işimiz yok. Elazığspor maçlarına bundan sonra daha fazla dikkat edin. Çünkü bu takım çok iyi futbol oynuyor" şeklinde konuştu.

Bulut: "Yiğit, düştüğü yerden kalkandır"

AKP Elazığ Milletvekili Metin Bulut ise, "Yiğit, düştüğü yerden kalkandır. Bugün 12 puan kaybettik. Allah nasip ederse bu hafta sonu 3'ünü Yeni Malatyaspor'dan daha sonrada diğer takımlardan alacağız. Ben kulüp başkanımıza, teknik heyetimize ve oyuncularımıza güveniyorum" ifadelerini kullandı.

Zorluoğlu: "Elazığspor'a yapılmış bir haksızlık var"

Elazığspor'un puan silme ile karşı karşıya kaldığını dile getiren Vali Murat Zorluoğlu, "Ancak bu sadece Elazığspor'un başına gelen bir durum değil. Bu FIFA ve TFF kriterleri zaman zaman sağlayamayan kulüplere uygulanan bir cezadır. Elazığsporla birlikte başka takımlara da cezalar uygulandı. Ama tabi ki burada Elazığspor'a yapılmış bir haksızlık var ise bu bizlerin, milletvekillerinin ve kulübün takibi ile düzeltilir. Bu konuda çok fazla panik yapmamak lazım. Elazığspor'a, bize, taraftarlarımıza düşen birlik ve beraberlik içerisinde sonuna kadar bu ligde mücadele etmektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdele keserek Elazığspor Store mağazasını hizmete açtı. Açılışın ardından protokol üyeleri mağazayı gezerek alışveriş yaptı.

6 puan beklentisi

Fabio Bilica'dan dolayı verilen 6 puanlık ceza da kendilerinin haklı olduklarını belirten Elazığspor İkinci Başkanı Karahan Çelik, Bilica dosyasında FIFA'nın kendilerini haklı bulacağını ve 6 puanın geri iade edileceğini beklediklerini söyledi.

FIFA, Elazığspor'un yer aldığı TFF 1. Lig ekiplerinden 5 kulübe puan silme cezası verdi. Elazığspor 12 puan silme cezası ile -2 puanla son sıraya düştü. Konu ile ilgili Elazığspor 2. Başkanı Karahan Çelik açıklamalarda bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) almış olduğu kararla kulübün 12 puanının silindiğini ifade eden Elazığspor İkinci Başkanı Karahan Çelik, "12 puanın 6'sı Sochaux kulübüyle ilgili bir dosyadan diğer 6 puan ise Fabio Bilica ile ilgili bir dosyadan olmak üzere silindi. Yaklaşık 2 aydır Bilica dosyasıyla ile ilgili FIFA'yla görüşmelerimiz devam ediyor ve bugünde bir temasımız oldu. İnşallah önümüzdeki hafta FIFA'yla yüz yüze bir görüşmemiz olacak" dedi.

Bilica dosyasında haklı olduklarını dile getiren Çelik, "Bilica dosyasında inşallah FIFA bizi haklı bulacak ve 6 puanımızı geri iade edecektir diye düşünüyorum. Sochaux dosyasında ise yine savunma yaptık. Orada ceza gelmeden önce bir protokolümüz söz konusu değil ama Sochaux dosyasında da yine yönetime geldikten sonra henüz ceza verilmemişken Sochaux ile ilgili bir çok girişimde bulunduk. Sochaux ile herhangi bir şekilde irtibat kuramadık. Bu sebepten dolayı da -6 puan yedik. Her iki dosya ile ilgili FIFA'yla görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah en azından Bilica dosyasında verilen 6 ceza puanın geri geleceğine inanıyorum. Önümüzdeki süreçte bu tam olarak netleşecektir" şeklinde konuştu.

Elazığ, iha

elz

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • dost (7 yıl önce)
    Elazığ da Malatyaspor umuz gibi 2.lig ve 3.ligden sonra amatöre düşerse borçları sıfırlanır. Yeni Elazığspor adıyla Malatyasporumuz gibi 3.,2. ve 1.lig derken Süper Lig e oynayabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • D.Davut (7 yıl önce)
    Gakkoş lar hiç kendilerini yormasnlar.çünkü ligin 2.yarısı direk 2.lige düşürülecekler.ama giderayak y.malatyaya darbe vururlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (7 yıl önce)
    Adamlarin vekillerine bakin bizimkine bakin Malatyaspor u batirdilar sira yenimalatya da destek yokkk
    0
    0
    Yanıtla
  • caner (7 yıl önce)
    Allah yardımcınız olsun, dost ve kardeş şehir Elazığ.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (7 yıl önce)
    şimdi akıllarda 2 soru var. Elazığspor nasıl Tff'den kulüp lisansı aldı? Lisans alan takıma Fifa nasıl ceza verdi? Lisans alınırken verilen evrakların sahteyse ilgili yöneticiler, federasyon kusurluysa federasyonun bedel vermesi lazım. Ayrıca federasyon yaptığı işin arkasında durmak gibi bir duruş göstermesi gerek diyeceğim ama başkanı evrak sahteciliğinden zamanındabjka ceza aldırmış bir başkana sahip federasyon için bunlar olacak iş değil. Elazığın üstüne oyun oynanıyor olsa Elazığ bu lisansı alamaz. Alıyor ve federasyondan ceza almıyor. Diğer takımlar ceza alıyor. Burada yapılacak bir işlem daha var. Lisans iptali ve diğer takımlara verilen puan silme cezasının ek bir ceza olarak verilmesi. Bu konuda ceza alan takımlarında şikayetçi olması lazım. Federasyondan alması gereken cezayı almayan Elazığspor gerçeği var. Sadece Fifa ceza verdi. Bu iş nutuklarla taraftara şirin gözükecek laflarla çözülmüyor. Bir oyun var. Oyunu oynayanlar oyunu hala devam ettiriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ankara4444 (7 yıl önce)
    Yav he he alirsiniz....
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (7 yıl önce)
    Elazığspor a geçmiş olsun diyorum. Üzücü gerçekten Lakin bizden değil başka takımdan 3 puan alsalar daha iyi olur.
    0
    0
    Yanıtla