SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elazığ'daki Taciz Skandalı

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:07:44
Elazığ'daki Taciz Skandalı
A- A+ PAYLAŞ

Hürriyet Gazetesi'nde, Elazığ Harput Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kız çocuklarının taciz edilip cinsel istismara uğradıkları yolunda yayınlanan haberin ardından, Bakanlık, Valilik ve Cumhuriyet Başsavcılıkları açıklama yaptılar. Merkez müdürü ile 2 personelin açığa alındığı olayla ilgili müfettiş görevlendirildiği bildirildi.

HÜRRİYET'TEKİ HABER..

Hürriyet'te Fevzi Kızılkoyun imzasıyla yayınlanan haberde, "ELAZIĞ’daki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Harput Bakım, Sosyal ve Rehabilitasyon Merkezi’nden kaçıp jandarma tarafından bulunan S.E., B.E., E.K ve E.A. adlı 4 kız çocuğu, ifadelerinde merkezde cinsel taciz ve şiddete maruz kaldıkları için kaçtıklarını söyledi. İddia üzerine inceleme başlatan jandarma, merkeze rehabilite amacıyla getirilen kız çocuklarının, 2007-2013 yıllarında cinsel istismar, taciz ve şiddete maruz kaldığı bilgisine ulaştı." denilmiş, ayrıntılar aktarılmıştı.

3 KİŞİ AÇIĞA ALIMDI..

Elazığ'da yaşanan yurt taciz ve cinsel istismar skandalı ile ilgili valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada merkez müdürü ile 2 personelin açığa alındığı belirtildi. 

Elazığ'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Harput Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşanan taciz ve cinsel istismar iddiaları ile ilgili valilik tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, "İlimiz Harput Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında bazı basın yayın organlarında yer alan haberlere ilişkin olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması zaruri görülmüştür. Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Harput Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, bazı kamu görevlileri tarafından merkezde kalan bazı kız çocuklarına cinsel istismar ve tacizde bulunulduğu iddiaları ile ilgili olarak, Cumhuriyet Başsavcılığı'mız tarafından 11 Mart 2014 tarihinde adli soruşturma başlatılmış olup, soruşturma halen devam etmektedir. Konu ile ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'mız ve valiliğimizce idari soruşturma başlatılmış, soruşturmanın selameti bakımından adı geçen merkez müdürü ile 2 personel bugün itibari ile görevlerinden uzaklaştırılmıştır. Gerek adli gerekse idari tahkikat titizlikle yürütülmekte olup, gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi.

BAKANLIK 3 MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ..

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Elazığ'daki iddialarla ilgili Bakanlık tarafından görevlendirilen 3 müfettişin soruşturma yürüttüğü açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 12 Mart 2015 tarihli Hürriyet Gazetesinde yer alan “Tecavüz Merkezi” başlıklı habere ilişkin olarak; 2007-2012 yıllarını kapsayan ve Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen iddialara ilişkin soruşturmanın yanı sıra; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı tarafından üç müfettiş görevlendirilerek soruşturma yürütüldüğü kaydedildi.

"Ayrıca yürütülen soruşturmanın selameti ve iddiaların objektif değerlendirilebilmesi amacı ile kuruluş müdürü ve haberde ismi geçen tüm personel açığa alınmıştır" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bakanlığımız çocukların, kadınların, engelliler, yaşlıların kimsesizlerin kimsesi olma yolunda büyük hizmetler ifa etmektedir. Bu bakımdan henüz soruşturma aşamasında olan bir konu dolayısıyla Bakanlığımızın bir kuruluşunun “Tecavüz Merkezi” başlığıyla kamuoyunda itibarsızlaştırılması tüm bu hizmetlere zarar verecek bir nitelik taşımaktadır. Soruşturmaların gereği yapılarak kamuoyu bilgilendirilecektir." 

SAVCILIK AÇIKLAMASI..

Elazığ'da bulunun kız çocuklarının kaldığı Harput Bakım, Sosyal ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 2007 ile 2013 yılları arasında taciz ve cinsel istismar olayları iddiası ile ilgili Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama yapıldı. 

Savcılık tarafından yapılan açıklamada Elazığ'daki cinsel istismarla ilgili soruşturmanın geniş kapsamlı olarak devam ettiği belirtilirken, bir kısım mağdurlara yönelik eylemlerin Muş ve Diyarbakır illerinde gerçekleştiği ve bu illerde işlenen iddialara ilişkin evrakların o illerin Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderildiği ifade edildi. 

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan açıklamada, "İddialara ilişkin Elazığ İl Merkez Jandarma Komutanlığı fezlekesinin 3 Nisan 2014 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığı'mıza intikal ettirildiği, Cumhuriyet Başsavcılığı'mızın 2014/3637 hazırlık kaydı üzerinden, iddialara ilişkin şüpheliler hakkında 'cinsel istismar' ve ilgili kamu görevlileri şüpheliler hakkında 'suçu gizleme' suçlarından soruşturma başlatılmıştır. Mağdurların Cumhuriyet Başsavcılığı'mız nezaretinde, avukat katılacak şekilde psikolog-pedagog huzuruyla çocuk mağdur sıfatıyla ifadeleri alındı. Cumhuriyet Başsavcılığı'mızca şüpheliler ve ilgili kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatılmış ve cumhuriyet başsavcılığımızın 7 Nisan 2014 tarih ve 2014/3637 sayılı yazısı ile Elazığ Valiliği'ne bildirilmiştir. Bir kısım mağdurlara yönelik eylemlerin Muş, Diyarbakır illerinde gerçekleştiği anlaşılmakla Nisan 2014 tarihinde bu illerde işlenen iddialara ilişkin evrak hakkında ayırma ve yetkisizlik kararı verilerek, ilgili il Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilmiştir. Elazığ Harput Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi'nde mağdur çocuklara yönelik cinsel istismar eylemine ilişkin olarak da Cumhuriyet Başsavcılığı'mızca soruşturmanın geniş kapsamlı olarak devam etmektedir"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız