SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elazığ'dan 'Gönül Alma' Ziyareti..

A- A+ PAYLAŞ

Elazığspor'la oynanan maçta, konuk takım taraftarlarından bir grubun açtığı "çirkin" pankart ve attığı sloganların yolaçtığı gerginliğin ardından, Elazığ Belediye Başkanının başkanlığındaki bir heyetten, Malatya'ya "gönül alma" ziyareti gerçekleşti. Elazığ Milletvekili ve annesi de Malatyalı olan DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın, bu olayların ardından Elazığ belediye başkanıyla yaptığı görüşmede, "kuvvetli bir heyetle Malatya'yı ziyaret etmeleri" önerisi doğrultusunda gerçekleştirildiği değerlendirilen ziyarete Elazığspor Başkanı Bahri Turhan da katıldı.

Malatya Belediyesi'ne yapılan ziyaretle ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'ndan yayınlanan bülten şöyle:

"..28 Ocak Pazar günü İnönü Stadında oynanan Malatyaspor-Elazığspor maçında birkaç taraftarın attığı çirkin sloganlar ve açılan bir pankarttan dolayı Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, beraberinde bir heyet ile birlikte Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ı ziyaret ederek, üzüntülerini dile getirdi.

2 Şubat Cuma günü saat 13.00’de beraberinde Elazığspor Kulüp Başkanı Bahri Turhan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Selahattin Pamukcu, ESKK Kooperatif Başkanı Fikret Çelik ve kalabalık bir heyet ile birlikte Malatya Belediyesi’ne gelen Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’nun ziyareti sırasında Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ın yanı sıra, Malatya TSO Başkanı Mücahit Fındıklı, Malatyaspor Kulübü Başkan Vekili Hakan Kodaman, ESOB Başkanı Şevket Keskin, ESKK Kooperatif Başkanı Ali Evren, ASKF Başkanı Fahrettin Eserdi de hazır bulundu.

Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyaret sırasında ilk konuşmayı yapan Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Malatya ve Elazığ’ın coğrafik konumunun dışında değerleri, kültürleri, gelenek ve görenekleriyle iki kardeş şehir olduğunu belirterek, temennilerinin bu iki güzide şehrin takımları olan Malatyaspor ve Elazığspor’un Süper Lig’de bu illeri temsil etmesi olduğunu söyledi.

Haftasonunda oynanan Malatyaspor-Elazığspor karşılaşmasında bir kaç genç tarafından atılan sloganlar ve açılan pankartın Malatyalıları olduğu kadar Elazığlıları da üzdüğünü söyleyen Selmanoğlu, “Üzüntümüzü belirtmek amacıyla buraya geldik. Bu tür söz ve davranışlardan kesinlikle kaçınmamız gerektiğine inanıyoruz. DYP Genel Başkanımız sayın Mehmet Ağar, şehirde huzuru bozacak bu gençlerin bulunması ve bir daha slogan atmalarının engellenmesi noktasında bana talimat verdiler. Değerli valimizin de gerekli girişimleri yaparak bu gençlerin bulunması ve bir daha maça alınmaması konusunda bizlere direktifleri olmuştur” dedi.

Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu konuşmasına özetle şöyle devam etti:

“Bir kaç gencin attığı slogan ve açtıkları pankartın huzur ve güvenimizin bozulmayacağını ifade etmek ve burada kardeşliğimizi tekrar telkin etmek üzere sizlerin huzurunda bulunuyoruz. Bu hareket, bir kaç gencin yaptığı harekettir. Bunları kesinlikle tasvip etmiyoruz. Tahmin ediyorum ki, bu durum o gençlerimize ders olacaktır. Malatya ve Elazığ el ele vererek birlikte daha güzel günleri yakalayacağımıza inanıyorum. Örf ve adetleri bakımından birbirine bu kadar yakın iki şehrin, bir-iki tane gencin, atmış olduğu sloganlarla huzurlarının bozulmayacağına inanıyoruz.”

Ziyaretten dolayı misafir heyete teşekkür eden ve bu ziyaretten dolayı mutlu olduklarını dile getiren Belediye Başkanı H.Cemal Akın da Malatya ve Elazığ’ın, Fırat’ın iki kenarında iki inci gibi il olduğunu belirterek, Malatya ve Elazığ’ın örfünün, adedinin, inancının bir olduğunu söyledi.

Başkan Akın, “Çünkü hepimizin bildiği gibi, Malatya’da Battalgazi, Elazığ’da Belek Gazi, Anadolu’nun İslamlaşması ve Türkleşmesi hususunda fevkalade kahramanlıklar göstermişler. Ve Anadolu’nun ilk İslamlaşan ve Türkleşen iki şehridir. Malatya ile Elazığ arasındaki ilişkiler yakın akraba ilişkileri şeklindedir. Elazığ’da bizim yüzlerce, Elazığlı kardeşlerimizin de Malatya’da yüzlerce akrabaları vardır.

Bundan dolayı bilinçsiz ve şuursuzca maç heyecanıyla söylenmiş, bu ifadeler elbette ki her iki şehrin de bütün insanını bağlamaz. Biz ekonomide, sosyal alanda birbirimizi desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Sporun kardeşlik ve sevgi olduğunu, bu anlamlar doğrultusunda gerekli gayret ve çalışmalarla herkesin bunları temin etmesi gerektiğini söyleyen Başkan Akın, “Elazığ’ın yetiştirmiş olduğu DYP Genel Başkanı değerli Mehmet Ağar bey’in bu hassasiyeti de fevkalade ehemmiyetlidir. Kendilerine en azından bu burukluğun giderilmesi hususunda göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı da teşekkür ediyorum.

Elazığ taraftarı içerisinde bulunan 3-5 gencin sarfetmiş olduğu vadesi yetmiş sözlerin bütün Elazığlıları bağlaması mümkün değildir. Malatyalı 3-5 gencin vadesi yetmiş sözleri söylemesi de bütün Malatyalıları bağlamaz. Ama bu bize ibret olmalı, gençlerimize ibret olmalı. Gençlerimizin, bütün toplumu üzebilecek söz ve davranışlardan kaçınmaları gerekmektedir” dedi.

Bundan sonra yapılacak ziyaretlerin güzel olaylar neticesinde olması temennisinde de bulunan Başkan Akın, “İnşallah her iki takımın Süper Lig’e çıkışını birlikte kutlamak için olacaktır. Malatya, Elazığ, Gaziantep, Diyarbakır, Maraş, Sivas olarak bu yörenin insanları olarak aslında dayanışma içerisinde olmamız gerekmektedir. Neticenin de böyle olacağına ben inanıyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız