SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elazığlılar Çok Kızmış!

A- A+ PAYLAŞ

Kısa süre önce Malatya Musiki Derneği tarafından organize edilen Bestecilerden Ezgiler konserinde Malatyalı müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatan ünlü sanatçı Mustafa Keser, konserinde Elazığ halkının kullandığı ’Gakkoş’ ifadesi konusunda yaptığı esprinin yanlış anlaşıldığını söyledi.

Kendisi de Elazığlı olan Mustafa Keser, malatyahaber.com’a yaptığı açıklamada, konserle ilgili olarak sitemizde yayınlanan haberden sonra Elazığlı hemşehrilerinin kendisini arayarak üzüntülerini ilettiğini belirtti.

Mustafa Keser ‘Ben Elazığlı olmaktan gurur duyan ve bu duygumu her zaman ve zeminde ifade eden bir insanım. Memleketimin bütün geleneksel değerlerini kişisel, ailevi ve sanat hayatımda yaşatırım. Elazığ gibi kültürel-sanatsal genleri son derece derin bir şehrin evladı olarak şehrimin değerlerini korumak benim temel görevimdir. Böyle bir hassasiyete sahip bir Elazığlı sanatçı olarak memleketimi, memleketimin değerli insanlarını üzecek hiçbir söylemim olamaz. Konser sırasında seslendirdiğim eserler arasında çeşitli anekdotlar anlattım. Bunlardan biri de Gakko-Gakkoş ifadeleri ile ilgiliydi. Fatih Ürek üzerinden bir espri yaptım. Bir nükteydi bu. Sadece bir espriydi, çünkü Fatih Ürek öyle bir şey de dememişti. Ne Elazığlı hemşehrilerimi ne de Fatih Ürek’i üzmek gibi bir amacım olamaz. Gakkoş kelimesinin kökenini de, kültürel, geleneksel anlamını da çok iyi bilirim. Ben Elazığ kültürüyle büyümüş, yaşayan bir insanım. Sanırım Elazığlı hemşehrilerim beni yanlış anladı. Beni de çok üzen yanlış anlaşılmayı gidermek için haberin yayınlandığı sitenize bu açıklamayı yapmayı hemşehrilerime ve Fatih Ürek kardeşime karşı bir sorumluluk olarak değerlendiriyorum’ şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız