SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elazığspor'a Ceza

A- A+ PAYLAŞ

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 11 Mayıs'ta oynanan Elazığspor- Malatyaspor maçındaki olaylar nedeniyle ev sahibi kulübe 2 maç seyircisiz oynama ve 15 bin YTL para cezası verdi.

Bank Asya 1'inci liginden düşmesi kesinleşen Elazığspor'un Malatyaspor'la kendi sahasında oynadığı ve 1-1 biten ligin son maçında, Malatya'dan taraftar gitmemesine rağmen bir grup seyirci tarafından sürekli kötü tezahürat yapılmış, sahaya yabancı madde atılmış, bu nedenle maç 20 dakika kadar durmuştu.

PFDK bu maçla ilgili kararını, yaklaşık 10 gün sonra verdi. Kurulun, Elazığspor'a verdiği ceza şöyle açıklandı:

"ELAZIĞSPOR Kulübü hakkında; 11.05.2008 tarihinde oynanan ELAZIĞSPOR - MALATYASPOR Bank Asya 1. Lig futbol müsabakasında, taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratta bulunması nedeniyle Kurulumuza sevk edilen adı geçen kulübe daha önce, 23.03.2008 tarihinde oynanan ELAZIĞSPOR - KOCAELİSPOR müsabakasında taraftarların çirkin ve kötü tezahüratta bulunmaları nedeniyle Kurulumuzun 27.03.2008 tarih ve 2007-2008/778E. ve 2007-2008/1066 K. sayılı karar ile F.D.T.nin 31/2 maddesi uyarınca 15.000.-YTL para cezası verilmiş ve karar kesinleşmiş olmakla, bu kez 12.04.2008 tarihinde oynanan ELAZIĞSPOR - BOLUSPOR müsabakasında aynı sezon içinde çirkin ve kötü tezahürat fiili ikinci kez tekrar edildiğinden Kurulumuzun 22.04.2008 tarih ve 2007-2008/908 E 2007-2008/1236 K sayılı kararı ile F.D.T.nın 31/3. maddesine göre 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası verilmiş ve karar kesinleşmiş olmakla, bu kez çirkin ve kötü tezahürat fiili aynı sezon içinde üçüncü kez gerçekleştiğinden FDT'nin 31/4. maddesi uyarınca 1 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ve 15.000.- YTL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada ELAZIĞSPOR Kulübünün taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 1 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Cezaların içtimai ile ELAZIĞSPOR Kulübünün neticeten ve takdiren 2 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ve 15.000.- YTL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız