SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elazığsporlu Futbolculardan Eylem

0
Güncellendi - 2016-03-30 21:32:23
Elazığsporlu Futbolculardan Eylem
A- A+ PAYLAŞ

PTT 1. Lig ekiplerden Vartaş Elazığspor’da futbolcular, alacaklarını tahsil edemedikleri için oturma eylemi yapmasının ardından antrenmana çıkmadı.

Vartaş Elazığspor’da, dün Kulüp Başkanı Selçuk Cengiz Öztürk’ün istifa etmesinden sonra bugün de futbolcular alacaklarını tahsil edemedikleri gerekçesiyle eylem yaptı. Kulüp tesislerinde Samsunspor maçı hazırlıkları için antrenman sahasına gelen futbolcular, ilk önce oturma eylemi yaptı. Kısa süreli oturma eyleminden sonra futbolcular antrenman yapmayarak tesis binasına geçti.

GÜNEY: "İDMANA ÇIKMAMA KARARI ALDIK"

Tesiste futbolcular adına açıklama yapan bordo-beyazlı ekibin Kaptanı Onur Güney, ”Elazığ halkından özür diliyoruz. Bu yaptığımız eylem şehre yapılmış bir tepki değildir. 8 ay süresince yaptığımız fedakarlıklar ortadadır. Sizlerin de bildiği gibi dayanacak gücümüz kalmadı. Maddi ve manevi olarak da gerçekten çok kötü durumdayız. Biz gerekli fedakarlıkları fazlasıyla takım olarak yaptık. Artık bu saatten sonra hakedişlerimiz ödenmediği takdirde idmana çıkmama kararı aldık. Bu kararımız ödeme yapılana kadar devam edecektir. Elazığ halkının, taraftarlarımızın ve büyüklerin vicdanına bırakıyoruz” dedi.

"HERKESİN TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMASINI BEKLİYORUZ"

Bu sezondan ve geçen sezondan alacağı bulunan futbolcularında olduğunu dile getiren Güney, “Şuanda kulübün ciddi bir anlamda maddi sıkıntısı var. Bunun artık çözümlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini düşünüyoruz. İnşallah bu saatten sonra bunun olacağını düşünüyoruz. Olmazsa da biz bu saatten sonra hiçbir idmana çıkmayacağız. Takım olarak kararımız budur” diyerek sözlerini tamamladı.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ı Kaptan Onur Güney ve Kulüp Müdürüyle birlikte geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiklerini belirten İkinci kaptan Serdar Kulbilge de, Başkan Yanılmaz’ın kendilerine, "Önceden olduğu gibi bugünden sonra da Elazığspor’un asla sahipsiz kalmayacağını" söylediğini hatırlattı.

BAŞKANIN İSTİFA GEREKÇELERİ..

Bu arada Vartaş Elazığspor'da, görevinden istifa eden Başkan Selçuk Cengiz Öztürk, istifa gerekçelerini açıkladı.

İstifasının ardından kulübün resmi internet sitesinden bir açıklama yapan Öztürk, takımın Süper Lig'e çıkma yolunda olduğunu vurguladı. Bugün itibariyle başkanlık görevini sonlandırdığını ifade eden Öztürk, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

'Elazığspor'un En Uzun Başkanı' 1"Bu kararı almamda yaşadığım süreci kamuoyuyla paylaşmayı bir borç biliyorum. Hatırlanacağı üzere Süper Lig'den düşmemizin ertesinde o dönem çiçeği burnunda Belediye Başkanımız, sayın Yanılmaz tarafından bizlere haber yollanarak 'yönetim kurulumuzun yorulduğu ve yeni bir yönetim kurulu oluşturulacağı bildirilmiş ve bu sebeple istifa etmemiz' istenmiştir. Nihayetinde baskı boyutuna varan bu talepler karşısında kulübümüzün zarar görmemesi için ve transfer dönemi bitmeden yeni yönetimin işbaşı yapabilmesi adına istifa etmiştik.

O dönemde gerek iç transferlerin ve gerekse dış transferlerin yapılabilmesi için yeterli zaman olmasına rağmen istifamızla boşalan yönetim yerine yeni yönetim kurulması için sayın Yanılmaz'ın, o dönemin Valisi Ömer Faruk Koçak ile birlikte hareket ederek istedikleri yeni yönetimi oluşturma çalışmaları başarısızlıkla sonuçlanmış ve yaklaşık üç ay gibi bir süre zarfında yeni yönetim oluşturamamaları karşısında takımımız, kayyum tarafından idare edilmiştir. Bu durumda o dönemdeki futbolcularımız, bakiye ücretlerinin ödenmesi bir yana antrenmanda içecek su bile bulamamışlardır.

Durum bu halde iken başka kulüplerin talip olduğu bir kısım futbolcularımızın satılması yolu ile kulübümüze önemli bir girdi sağlanacağı yerde bakiye alacakları ödenmeyen özellikle yabancı futbolcular, serbest kalmış, FIFA’ya başvurarak kulübümüze karşı yüksek miktarlarda tazminat hakkı kazanmış ve nihayetinde kulübümüze transfer yasağı getirmişlerdir. Aradan geçen üç aylık süreçte kulübün adeta eriyip bitme noktasına gelmesi ve başkada kayda değer aday çıkmaması karşısında yeniden aday olarak Kulüp Başkanlığına seçilmiştim. Bu seçimden sonra işbaşına gelen yönetim kurulumuzla birlikte şehrin ileri gelenlerinin ve özellikle Belediye Başkanı ve şehrimizin Valisinin desteğini alabilmek için elimizden gelen yapılmış ancak tüm iyi niyetli gayretlerimize rağmen hiçbir destek verilmemiştir.

İçinde bulunduğumuz bu sezonda ise hiçbir destek verilmemesi nedeniyle ilk yarı oynadığımız Alima Yeni Malatyaspor maçı sonrasında istifa etmiş ve kulübün içerisinde bulunduğu maddi sıkıntıların giderilmesi adına yeni bir yönetimin işbaşına gelmesi için uygun zemin ve şartları hazırlamıştık. Ancak o dönemde Elazığsporumuz için gerçekten büyük özveri göstererek elinden geleni yapan sayın Valimiz Murat Zorluoğlu’nun ricasını kıramayarak ve sayın Belediye Başkanımızın, 'göreve devam etmemiz halinde maddi anlamda kaynak oluşturulacağı ve her türlü desteğin verileceği yönündeki açıklamalarına itibar ederek' istifa irademizden rücu etmiştik. Ancak o günden bugüne hemşehrilerimizin yaptığı manevi değeri büyük ancak kulüp giderleri karşısında sembolik kalan bağışlar dışında kayda değer bir destek göremedik.

Yaşanan bu süreçte özellikle sayın Yanılmaz’ın verdiği sözlere güvenilerek borçların yapılandırılması yoluna gidilmiştir. Ancak yapılandırılan borçların ödenmesi bir yana 'futbolcunun teri kurumadan priminin ödeneceğini' beyan eden sayın Yanılmaz’ın sadece iki prim ödemesi ve bu primleri kulübümüze borç olarak vermesi, bunun dışında herhangi bir yardımda bulunmaması, ayrıca sponsorluklar karşılığı ve büyük reklam kazanımı karşılığı Elazığsporumuza yapılan sponsorlukları bile kendine mal etmeye çalışması, kader maçlarımızdan biri olan Adana Demirspor ile deplasmanda oynadığımız maç öncesinde kendisini defalarca aramama rağmen telefonumuza cevap dahi vermemesi karşısında ahde vefanın olmadığı ve verilen sözlerin tutulmayacağını anlamış bulunmaktayız.

En nihayetinde dün yani 28.03.2016 tarihinde Kulüp CEO’muz Özgehan Doğruöz ve takım kaptanlarının Belediye Başkanına yaptığı ziyarette sayın Yanılmaz’ın açık ve net bir dille 'Başkan istifa ederse bütün ödemeleri yapacağım' demesi üzerine yönetimde kalmamızın kulübümüz için bir fayda sağlamayacağı ve istifamız halinde kulübün içerisinde bulunduğu mevcut oyuncuların rakip takımlarımıza göre çok cüzi olan alacaklarının ödeneceği, kulübe sonuna kadar sahip çıkılacağı ve genel borçlarında ödeneceği Sayın Yanılmaz tarafından belirtilmiştir.

Bugüne kadar yürütmüş olduğum Elazığspor başkanlığı şahsım için hiçbir zaman ne makam ne de mevki olarak görülmemiş, benim için şeref sayılmış ve göreve geldiğim günden beri her daim taraftarlarımızın içerisinde bir halk çocuğu olarak nefes almışımdır. Bundan sonraki hayatımda da her zaman bir Elazığspor taraftarı olarak, Elazığsporumuz için mücadele edeceğimi ve her daim kulübümüz için dua edeceğimi kamuoyuyla paylaşır, bahse konu gerekçelerden dolayı bu kutsal görevimden istifa etmiş bulunmaktayım."

Elazığ- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ABDULLAH YILMAZ (7 yıl önce)
    İLİNİZDEN FUTBOLCU YETİŞTİRMENİN NEKADAR ÖNEMLİ OLDUĞU ANLAŞILIYOR...BELKİ -2 FUTBOLCU ELAZIĞLI GERİSİ YABANCI...MALATYASPORDA DA ÖYLE SADECE OSMAN VAR...DİYE BİLİYORUM...BUNLARINDA EKMEK PARASI BU DİYECEKSİNİZ...DOĞRU BİR MEMURUN 3 YILDA ALDIĞINI AYLIK ALAN FUTBOLCU VAR...NE OLUR YANİ BİRAZ DA ÜÇ BEŞ BİNLİRA İÇİN (HAFTALIK) OYNASA...
    0
    0
    Yanıtla