SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Elbette O Konu da Görüşülecek..''

A- A+ PAYLAŞ

Yaş sebze, meyve ve kesme çiçekle narenciye üretimi ve ihracatındaki sorunların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Araştırma Komisyonu Malatya'ya geldi.

Kayısı bahçesi ve tesislerinde de inceleme yaparak, rapor tutacakları bildirilen, Komisyon Başkanı Mersin Milletvekili Ali Er, komisyon üyeleri Antalya Milletvekili Osman Kaplan, Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Hatay Milletvekili İsmail Soylu, Kütahya Milletvekili Alaattin Güven, Niğde Milletvekili Mahmut Uğur Çetin ve Osmaniye Milletvekili Necati Özdil, Vali Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret etti.

TBMM'den Melek Güner ve Metin Koç, TÜGEM'den Necla Güleyen ve Pervin Karahocagil, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan Ayla Özcan ile Dış Ticaret Müsteşarlığı'ndan Sadullah Güngör'ün de uzman olarak yer aldığı heyetin ziyareti sırasında konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, "İlimizdeki özellikle yaş sebze, meyve ve kesme çiçekle ilgili çalışma yapılacak. Kayısıyla ilgili çalışma gerçekleştirilecek. Bu alanda gelişmesi sağlanması açısından gelen heyetin incelemeleri önemli ışık tutacak" dedi.

Komisyon Başkanı Mersin milletvekili Ali Er ise, 3 ay önce Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bünyesinde araştırma komisyonu kurulduğunu hatırlatarak, "Yaş sebze, meyve ve kesme çiçekle narenciye üretimi ve ihracatındaki sorunların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan komisyonumuz, Malatya'da yarın (16 Haziran) geniş kapsamlı bir toplantı düzenleyecek. Ayrıca incelemeler yapıp bir rapor hazırlayacağız. hazırlayacağımız raporu da TBMM'ye sunacağız. Onun için Malatya'dayız" diye konuştu.

Bir basın mensubunun, kayısıda don meydana gelerek, yüzde 50 civarında zarar oluştuğunu, bunun da incelenip incelenmeyeceği şeklindeki sorusuna karşılık Er, "Elbette ki bu konuyu da görüşeceğiz" diye cevap verdi.

MALATYA PROGRAMI..
TBMM Heyeti'nin 16 Haziran Cuma günkü programı ise şöyle:

* 16 HAZİRAN 2006 CUMA
09.00 Malatya Valiliğince düzenlenecek geniş katılımlı toplantı (Belediye Konferans Salonu)

Katılımcılar;
- Konuyla ilgili İl Müdürlükleri (Tarım, DSİ, Sanayi ve Ticaret vb.)
- Kayısı Birlikleri, İhracatçı Birlikleri, Üretici Birlikleri. Ticaret, Sanayi ve Ziraat Odaları,
- Yerel yönetimlerin temsilcileri
- Yöredeki üreticiler, kabzımal temsilcileri, Tarım Satış Kooperatifleri ve Zirai ilaçlama Birimleri (Valilikçe uygun görülen)
-Yörede var ise Devlet üretme çiftlikleri ve Zirai araştırma birimleri (enstitüleri), Akademisyenler
12.00 Öğle Yemeği
13.00 Kayısı Üretim Alanlarında inceleme
17.00 Malatya Hava Limanına varış
17.15 Malatya Hava Limanından Ankara'ya hareket.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız