SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Elbirliğiyle Çalışacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:09:22
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, ülkesel halk elinde ıslah projesi alt ikinci proje uygulama sunum çalışmasını Arapgir’de düzenledi.

Arapgir Düğün Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Fırat Üniversitesi'nden Proje Lideri Prof. Dr Metin Bayraktar, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Zülküf Yıldırımoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Su Ürünleri ve Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Zeki Sadak, Arapgir Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mevlit Birlik, Arapgir Belediye başkan yardımcıları, Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik elemanları, birlik teknik elemanları ve Arapgirli yetiştiriciler katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, ‘Halk elinde hayvan ıslahı’ projesinin bölge için çok önemli olduğuna vurgu yaparak “Kırsalın en önemli motoru tarım ve hayvancılık. Tarım ve hayvancılığında en önemli kollarından biri de küçükbaş hayvancılığı. Buradaki yaşayan insanların refah seviyesinin artırılmasına yönelik yapılan faaliyetlerin desteklenmesi bizim açımızdan çok önem arz ediyor. Biz buradaki üreticilerin genel sıkıntılarını ve kamuyla olan ilişkilerini bir araya getirmek ve birlikte yürütmek adına yanlarında hep var olduk ve olmaya devam ediyoruz. Ben emeği geçenlere Teşekkür ediyorum. Misafirlerimize hoş geldiniz diyorum” şeklinde konuştu.

Proje lideri olan Prof. Dr Metin Bayraktar ise, öncelikle projeye dâhil olacak üreticilerin tespit edileceğini ve önümüzdeki hafta içerisinde ise proje dahilinde yetiştiricilerin teknik olarak eğitimlerini gerçekleştireceklerini söyledi.

Birlik olarak bu projeyi Arpgir’de yürütmeye çalışacaklarını ifade eden Bayraktar, “Hem bizim için hem ilimiz için hem ülkemiz için hayırlı sonuçlara vesile olur inşallah” dedi. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Zülküf Yıldırımoğlu’da “Birlik başkanımıza bu güzel program ve yoğun katılımlara sebep olduğundan dolayı teşekkür ediyorum” dedi. İl müdürlüğü olarak tüm çiftçilerin her konuda her zaman yanında olduklarını dile getiren Yıldırımoğlu, “Kapımız 24 saat açık. Gecesi gündüzü olmaksızın inşallah bu çalışmamızın sonucunda da hepinize güzel bir girdi temini olur” diye konuştu.

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ise birliğin ve birlikteliğin altını çizerek başladığı konuşmasında, “Bizler yetiştiriciler olarak yıllardır yaptığımız bir şey var. Biz bir şekilde bu hayvancılığı yapıyoruz. En iyi şekilde nasıl yapabiliriz daha fazla nasıl kazanabilir, destek alabiliriz, bu projelerin ayağı da çalıştığımız işin biraz daha teknik olması bu pratik ve tekniği buluşturduktan sonra en iyi şekilde projelerimizi yapıp hayata kavuşturma noktasında el birliğiyle gönül birliğiyle çalışacağız. Katılımlarından dolayı herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Projemizi Allah hayırlı uğurlu etsin” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız