SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elbistan- Darende Yolunu Mersin Karayolları Yapacakmış!..

A- A+ PAYLAŞ

CHP Milletvekili Muharrem Kılıç, TBMM Başkanlığına Bayındırlık Bakanı Faruk Özak tarafından yanıtlanması istemiyle, Malatya’daki karayollarının durumu ile ilgili bir soru önergesi verdi.

Malatya’da karayolları bölge kuruluşunun olmaması nedeniyle, yolların bakımının yeterince yapılamadığı kanısının hakim olduğunu belirten Muharrem Kılıç’ın soru önergesi, Elbistan-Darende karayolunun, Mersin Karayolları’nın sorumluluğunda olduğu gibi bir garipliği de ortaya koydu.

Kılıç’ın soru önergesi şöyle:

“Malatya ili karayolları bakımından Elazığ Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne bağlı bulunmaktadır. Darende-Kayseri güzergahı ile Darende-Elbistan güzergahı ise Kayseri Karayolları Bölge Müdürlüğü kapsamında kalmaktadır.

Malatya kamuoyunda, ilimizde Karayolları Bölge Müdürlüğünün olmamasının yollarımızın yeterince bakımının yapılmamasına neden olduğu kanısı yaygınlaşmaktadır. Zira bölge müdürlüklerinin bulunduğu merkezlerin yolları daha bakımlı durumdadır. Çevre illerden Malatya sınırlarına girdiğimizde karayollarının bakımsızlığı, çukurlar, hemen karşımıza çıkmaktadır.

Darende-Elbistan güzergahında karayolu ağına bağlı bulunan yol, Elbistan’dan Darende sınırına kadar yapılmıştır. Darende’den Elbistan sınırına kadar olan yol ise gidilecek durumda değildir. Vatandaşlar, Elbistan’a gitmek için 45 km’lik Darende-Elbistan yolunun 27 km.lik kısmı yapılmadığından Malatya güzergahından 90 km. giderek Elbistan’a ulaşmaktadırlar. Kahramanmaraş AKP milletvekillerinden bir kısmı bu yolu Malatya milletvekillerinin engellediğini de söyleyebilmektedir.

Oysa bu yolun yapımıyla ilgili defalarca görüşmelerde bulundum. En son görüşmemizde de Darende-Elbistan güzergahının Mersin Karayolları Bölge Müdürlüğü kapsamına alındığı bildirildi. Amacımız yolları engellemek değil, yolların standardını yükselterek vatandaşımızın sağlıklı ve güven içinde yolculuklarını yapmalarını sağlamaktadır.

Malatya’mızın yapılmayan yolu sadece Darende-Elbistan yolu da değildir. Hekimhan-Kuluncak arasındaki yol; Hekimhan-Arguvan arasındaki yol kullanılamaz duruma gelmiş olup, köy yollarından bile berbat durumdadır. Malatya-Pütürge yolu gidilecek durumda değildir. Yeşilyurt-Çelikhan (Adıyaman) arasındaki yol adeta unutulmuştur. Malatya- Battalgazi arasındaki yol henüz bitirilememiştir.

Bu bağlamda;
1- Darende-Elbistan yolundaki Darende hudutlarında kalan 27 km.lik kısım Kayseri Bölge Müdürlüğü kapsamından Mersin Bölge Müdürlüğü kapsamına alınmıştır. Bu kısmın 2005 döneminde Kayseri Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılması gerekiyordu. Mersin Bölge Müdürlüğü bu kısmı yeni devraldığından 2006’da ancak yapılabileceğini belirtiyor. Bu alana bakacak bölge müdürlüğünün değişmesiyle yolun yapımının ertelenmesini doğru buluyor musunuz?

2- Malatya’mızdaki karayolları ağının büyük bölümü bakımsız durumdadır. Hekimhan-Kuluncak yolu, Hekimhan-Arguvan yolu, Arguvan-Yoncalı yolu kullanılamaz durumdadır. Malatya-Pütürge yolu ise çok kötü durumdadır. Yapılmakta olan Yeşilyurt-Çelikhan yolu ile Malatya-Battalgazi yolu ise çok yavaş ilerlemektedir. Bu yollarımızın bakımındaki ve yeni yolların yapımındaki gecikmelerin nedenleri nelerdir?”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız