SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elçi Toprağa Verildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:06:50
Elçi Toprağa Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Ankara'dan özel uçakla Diyarbakır'a getirilen Elçi'nin cenazesi, araç konvoyu eşliğindeki ambulansla Cizre'ye doğru hareket etti. Konvoy, güzergahtaki yerleşim yerlerinden katılımlarla yaklaşık 300 araç halinde Cizre ilçesine ulaştı.

Cenazeyi taşıyan ambulans Cizre girişinde çok sayıda kişi tarafından karşılandı. Kalabalık grup, cenazenin yıkanacağı Seyidan Camisi'ne kadar yaklaşık 5 kilometrelik yolu ambulansa eşlik ederek yürüdü. Elçi'nin cenazesi Seyidan Camisi'nde yıkandıktan sonra buradan Ulucami'ye götürüldü. 

Elçi'yi son yolculuğuna uğurlamak için Irak'tan gelen KDP Genel Sekreteri Fadıl Mirani ve Mesut Barzani'yi temsilen kardeşi Sidat Barzani, cami yakınındaki taziye evinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Mirani, Şerafettin Elçi ile dostluğunun uzun yıllar öncesine dayandığını, avukatlığı ve bakanlığı döneminden bu yana dostluğunun devam ettiğini belirterek, ''Çok iyi bir insan ve çok iyi bir Kürt siyasetçisiydi'' dedi. 

Sidat Barzani de Mesut Barzani ve Barzani ailesini temsilen geldiğini ifade ederek, Elçi'nin vefatından duyduğu üzüntüyü belirtti.

Ulucami'de kılınan cenaze namazına Elçi'nin damadı, teknik direktör Mustafa Denizli, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ile BDP'li milletvekilleri ve Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'ni temsilen Azat Cundi'nin de katıldığı görüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız