SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elçinin Eşi Hemşehri Çıktı

A- A+ PAYLAŞ

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili, Malatya ziyareti programı çerçevesinde Vali Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret etti. Bu arada elçinin eşinin Türk asıllı ve Doğanşehir doğumlu olduğu da bildirildi.

Eşi Selva Marsili ile birlikte valilik binasına gelen İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili'yi, Vali Halil İbrahim Daşöz ve eşi Nilgün Daşöz çiçeklerle karşıladı.

Büyükelçi'yi Malatya'da görmekten mutlu olduklarını söyleyen Daşöz, İtalyanların Malatya'ya yatırım yapmalarını beklediklerini dile getirdi. Marsili ise Türkiye ile İtalya arasında yıllık 30 milyar dolarlık ticari ilişki olduğunu belirterek Malatya'ya yatırım teklifini ilgili ve yetkili yerlere ileteceğini aktardı.

İtalyan kazı ekibinin görev yaptığı Malatya Aslantepe Höyüğü'nde inceleme yaptığını, açık hava müzesi olarak düzenlenecek höyüğün bir yıl sonraki açılışına İtalya Kültür Bakanı ile birlikte gelmeyi planladıklarını dile getiren Marsili, Aslantepe Açık Hava Müzesi'nin yabancı turistleri bölgeye çekeceğini vurguladı.

Bu arada, İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili'nin eşi Selva Marsili'nin Malatya'nın Doğanşehir ilçesi doğumlu olması da ziyaret sırasında dile getirildi. Türk olan babasının Doğanşehir'de hükümet tabibi olarak görev yaptığı sırada dünyaya gelen ve Seval koyulan ismi daha sonra Selva olarak değiştirilen Marsili'nin, 2 aylıkken ilçeden ayrıldığı bildirildi. İtalyan Filolojisi Bölümü'nde okuyan ve daha sonra İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili ile tanışıp evlenen Selva Marsili'nin iyi derecede Türkçe konuştuğu görüldü.

Ziyarette şeref defterini imzalayan Büyükelçi Marsili, Vali Daşöz'e İtalyanlar tarafından bastırılan Aslantepe Höyüğü kitabını hediye etti. Vali Daşöz de Büyükelçi Marsili'ye plaket ve tepside kuru kayısı hediye etti. Nilgün Daşöz de Selva Marsili'ye hediye verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız