SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elektriğe Zam!

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:09:54
Elektriğe Zam!
A- A+ PAYLAŞ
 
Doğalgaz fiyatlarının yükselmesinin ardından yüzde 10'a kadar bir elektrik zammı geleceği çeşitli çevrelerce dile getiriliyordu. Beklenen zam bugün açıklandı.
 
Elektriğe 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere zam geldi. EPDK'nın yaptığı zamma göre evlere verilecek elektrik fiyatında yüzde 9.26 artış olacak.
 
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) yapılan yazılı açıklamada, Kurul'un bugünkü toplantısında elektrik perakende satış fiyatlarını oluşturan maliyetlerdeki değişimler ile Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt Anonim Şirketi'nin (TETAŞ) tarife teklifinin değerlendirilerek karara bağladığı kaydedildi.
 
Açıklamada, bu çerçevede 1 Nisan 2012 tarihinden geçerli (yarın) olmak üzere, kWh bazında, vergi ve fonlar dahil olmak üzere nihai elektrik fiyatlarının ağırlıklı ortalama olarak yüzde 8.1 oranında arttığı kaydedildi.
 
EVLERE YÜZDE 9.26
Açıklamada, ''Aynı kapsamda, tek zamanlı perakende elektrik satış fiyatları, meskende yüzde 9.26 oranında bir değişimle 32.515 kuruşa, orta gerilim seviyesinde dağıtıma gömülü sanayide yüzde 8.71 oranında değişimle 26.672 kuruşa, dağıtıma gömülü ticarethanelerde yüzde 4.33 oranında bir değişimle 33.253 kuruşa yükselmiştir'' denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız