SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elektriği de Kesin!..

A- A+ PAYLAŞ

TEDAŞ'ın bölgesel yapılanma adı altında, Elazığ merkezli Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye dönüştürülmesi, aşama aşama Malatya'dan yönetim, alım-satım, işin yürütülmesine ilişkin her türlü tasarruf yetkisinin elinden alınması, "Elazığ'dan ve masa başından yönetimin" yeni sorunlar çıkaracağı eleştirilerine yolaçmıştı. Gerek siyasilerin, gerek ilgili bürokrasinin "sessiz" kaldığı FEDAŞ'ın, son "masa başı" kararı, Malatya'nın tam 25 kasaba belediyesini şok etti. PTT veya banka şubesinin bulunmadığı bu kasabalarda, FEDAŞ adına belediyeler "komisyonsuz" elektrik tahsilatı yaparken, son uygulama ile belediyelerin bu işlemi yapamayacakları bildirildi. 25 kasabada yaşayan vatandaşlar, elektrik faturalarını ödeyebilmek için, PTT veya banka şubelerinin bulunduğu ilçelere gitmek zorunda kalacaklar. Bu duruma, Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım tepki gösterdi.

MASA BAŞINDA BİR KARAR..
Malatya'nın bazı milletvekillerinin, bölgesel düzenleme ile ilgili konumunun Malatya aleyhine bir durum yarattığı, "1 YTL"lik alım-satımlar dahil her türlü işlemin Elazığ'dan yönlendirilmesinin sıkıntı yaratacağını belirtip karşı çıktıkları FEDAŞ'ın tasarruflarının sonuncusu, 25 kasaba belediyesine gönderilen yazıyla ortaya çıktı.

Faks yoluyla; Malatya'nın Kozluca, İpekyolu, Gövdeli, Gökçe, Aşağıulupınar, Söğüt, Gündüzbey, Ayvalı, Tepehan, Yenice, Polat, Kurucaova, Bahri, Sofular, Ören, Güzelyurt, Durucasu, Nohutlu, Kocaözü, Hasançelebi, Kurşunlu, Balaban, Erkenek, Fethiye ve Ilıca Kasabalarının belediyelerine gönderilen yazıda, "Müdürlüğümüz tarafından kullanılmaya başlanılan bilgisayar programı manuel tahsilat işlemine uygun olmadığından, belediyeniz tarafından yapılan manuel elektrik faturası tahsilat işlemi durdurulmuştur.

Belediyenize fatura ödemesi için gelen abonelerimizin veznelerimize, bankalara ve posta işletme müdürlüklerine yönlendirilmesi.." denildi.

BAŞKANIN TEPKİSİ..
FEDAŞ'ın bu uygulamasının, hizmet amaçlı bir kuruluşun, koşulları gözönünde tutup yaptığı bir düzenleme olamayacağını belirten Hasançelebi Belediye Başkanı Yıldırım, "Bu tahsilatları ilgili kurum adına belediyelerimiz yapıyordu ve tek kuruş komisyon almaksızın bu işe aracılık ediyordu. Ancak, özelleştirme adı altında yapılan düzenlemelerin yolaçtığı sıkıntılar hiç gözönünde tutulmadan masa başında yapılan düzenlemelerle vatandaşlara sıkıntı yaratılıyor. Sistem değiştiği için belediyelerin elektrik fatura tahsilatı yapamayacağı belirtiliyor. İyi de, bu kasabalarda PTT şubesi ya da banka var mı? Ya da TEDAŞ veznesi bulunuyor mu? Hiçbiri yok. Niye yok, kapatıldı. Onun için yok. Nerede var? İlçe merkezlerinde, bir de ilde.. Gidip faturanızı oralara yatırın, yapacak birşey yok, deniliyor. Vatandaş, 3-5 milyonluk fatura için dahi, bundan kat kat fazla para ödeyip ilçelere, il merkezine mi gitsin?

Bu durumdan halk rahatsız, ilgili kurumlar rahatsız. Halkın belediyesi rahatsız. Belediye çözüm öneriyor. Devletimizin kurumlarına yakışır bir bağımsız bölüm düzenleyelim, döşeyelim, para talep etmeyelim, bir de personel koyalım. Teknolojide çok gelişti, isterseniz internet üzerinden veya isteyeceğiniz şekilde sizin adınıza faturalarınızın tahsilatlarını, hiçbir talep olmadan biz yapalım. Zaten çoğu emekli ve yaşlı olan insanlarımızı ilçe merkezlerine yormayalım. Bastona dayananlar bu eziyete dayanamazlar. Bizler de bu işin vebaline.. Gelin bu durumu düzeltin." diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız