SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elektriğin Kararttığı Hayat

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 8 ay önce Emniyet'e ait sosyal tesiste süs havuzunda elektrik çarpması sonucu hastaneye kaldırılan lise öğrencisi 19 yaşındaki İbrahim Kaynacı'nın vücudunda büyük yaralar oluştu. Kaynacı'nın ailesi, yaraların temizlik yapılmamasından kaynaklandığını, hastane yönetimi ise yaraların yatak yarası olduğunu savunuyor.

Malatya Turizm Meslek Lisesi öğrencisi olan 19 yaşındaki İbrahim Kaynacı, 21 Haziran 2010 günü emniyete ait Orduzu'daki sosyal tesiste, elektrik çarpması sonucu ağır yaralandı. Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırılan genç, bilinci kapalı vaziyette yoğun bakıma alındı. Ancak, bir süre sonra gencin vücudunun çeşitli yerlerinde büyük açık yaralar oluşmaya başladı. Bunun üzerine İbrahim Kaynacı'nın babası Pir Hasan Kaynacı, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunarak yoğun bakımda yatarken gerekli temizliğin zamanında ve süresinde yapılmadığı gerekçesiyle oğlunun vücudunda ciddi yaralar meydana geldiğini belirtti. Dilekçede, yaraların tamamının yatağın kirli tutulmasından kaynaklandığı ileri sürüldü.

Malatya Cumhuriyet başsavcılığı ise, olayla ilgili hukuki yaptırım yetkesinin İnönü Üniversitesi'nde bulunduğunu belirterek, görevsizlik kararı vererek, dosyayı üniversite rektörlüğüne gönderdi. Ancak 25 Ocak 2011 tarihinde gönderilen dosya hakkında şimdiye kadar hastanın yakınlarına bilgi verilmedi.

Turgut Özal Tıp Merkezi yönetimi ise hastadaki yaraların temizlik yapılmamasından kaynaklanmadığını, yatak yarası olduğunu savunuyor. Turgut Özal Tıp Merkezi Plastik cerrahi Anabilim Dalı tarafından hazırlanan 17 Mart 2011 tarihli Epikriz Raporunda, hastanın 8 ay önce süs havuzunda elektrik çarpması ve boğulma sonucu beyin fonksiyonları bozulduğu ve 5 ay Reanimasyon Servisi'nde takip edildiği ve yatak yaralarının mevcut olduğu ifade ediliyor.

İbrahim Kaynacı'nın Yeşil Kart ile tedavi hizmeti aldığı belirtilirken, baba Pir Hasan Kaynacı'nın ise inşaat işlerinde çalıştığı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız