SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elektrik Borçtan Kesilince..

A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan Belediyesi'nin elektrik borçlarını ödeyememesi sonucunda, belediyeye ait su pompalarının elektrikleri kesilince, ilçede içmesuyu problemi yaşanmaya başladı ve belediyenin elektrik şirketine ödeme planı sunmasıyla saatler sonra sorun aşıldı.
Hekimhan Belediyesi ile AKSA Elektrik Dağıtım Şirketi arasında çıkan bir uyuşmazlık ilçede günlük hayatı olumsuz etkiledi. Hekimhan Belediyesi'nin geçmiş yıllara ait yaklaşık 4 milyon 700 bin TL'lik elektrik borcu geçtiğimiz dönemde yapılandırılarak, belediyenin borcunu aylık 70 bin TL'lik taksitle ödemesi kararlaştırıldı. Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu, belediyeye gelen paranın bu taksiti ödemeye yeterli olmadığını söyleyerek, her ay takriben 40 bin TL tutarındaki taksiti ödeyebildiklerini ifade etti. 
 
Elektrik borcu nedeniyle, AKSA'nın ilçe belediyenin 6 noktada elektriğini kestiğini ifade eden Başkan Özoğlu, elektriği kesilen noktalarda su pompalarının da yer aldığını ve asıl sorunun bu şekilde başladığını savundu.  İlçe içme suyunun ancak elektrikli pompa vasıtasıyla verilebildiğini aktaran Özoğlu, "Hem suyumuz, hem de elektriğimiz kesik. AKSA geçmiş yönetimlerin borçları yüzünden hem bizi hem de vatandaşlarımızı mağdur ediyor" ifadelerini kullandı.  
 
ANLAŞMA OLUNCA..

AKSA yetkilileri ise, biriken borçlardan dolayı Hekimhan ve Güzelyurt Belde Belediyelerinin elektriklerinin kesildiğini belirterek, belediye yöneticilerinin ödeme planı sunması sonucunda elektriklerin 2 saat sonra yeniden açıldığını bildirdiler.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız