SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elektrik Borcu Susuz Bıraktı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:22:53
Elektrik Borcu Susuz Bıraktı
A- A+ PAYLAŞ
Yazıhan ilçesinde, Karasu İçme Suyu Birliği'nin elektrik borcundan dolayı birliğe ait dinamoların elektriğinin kesilmesi nedeniyle, 3 belde, 20 köy ve 17 mezraya 7 gündür merkezi sistemden su verilemiyor. 
     
Birlik Başkanı ve Yazıhan İlçe Belediye Başkanı Ali Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 650 bin liralık elektrik borçları nedeniyle Fırat Elektrik'in, içme suyunu sağladıkları dinamoların elektriğini kestiğini söyledi. 
     
Yazıhan'a bağlı 3 belde, 20 köy ve 17 mezraya birliğin dinamolarından 7 gündür su verilemediğini ifade eden Kaya, ''Borcumuz nedeniyle dinamolarımızın elektriği kesildi. Yaklaşık 30 bin lira olarak kış aylarında borcumuzu ödüyoruz. Yaz aylarında 40 bin lira olarak borcumuzu ödemeye devam edeceğiz. Ne kadar ödesek de, faiziyle birlikte borcumuz bir hayli fazla. Ödemelerimizi yapmamıza rağmen içme suyu sağlayan dinamoların elektriği kesildi. Diğer üniteleri devreye sokmaya çalışsak da bu mümkün olmuyor. Bu sorunu çözmek için Ankara'ya gidiyorum'' diye konuştu. 
     
Faiziyle beraber bu borcu ödeyeceklerini taahhüt ettiklerini belirten Kaya, buna rağmen elektriğin kesilmesi nedeniyle mağduriyetlerin yaşandığını vurgulayarak, içme suyunun kısıtlı imkanlarla temin edilebilmesi nedeniyle hastalık tehlikesinden endişe ettiklerini kaydetti. 
     
Karasu İçme Suyu Birliği'nin dinamolarının çalışmamasından dolayı birliğin sisteminden su alamayan belde, köy ve mezra sakinleri, kendi imkanları ile kurdukları eski sistemle sularını temin etmeye çalışıyor. 
     
Bu arada Fırat Elektrik Malatya İl Müdürlüğü yetkilileri, Karasu İçme Suyu Birliği'nin borcundan dolayı tesisatının elektriğinin kesildiğini, borcun ödenmesiyle birlikte yeniden elektrik verilmeye başlanacağını kaydetti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız