SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elektrik Fiyatlarını Dondurdu!

A- A+ PAYLAŞ

EPDK elektrik fiyatları ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı..

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Ekim-Kasım-Aralık döneminde elektrik tarifelerinde, nihai tüketiciye yansıyacak herhangi bir değişikliğe gidilmediğini bildirdi.

EPDK'dan yapılan yazılı açıklamada, bugün yapılan toplantıda, 21 dağıtım şirketi tarafından 1 Ekim 2010 tarihinden itibaren uygulanacak perakende satış (PS) tarifelerinin revize edilmesi konusunun görüşüldüğü ve bu tarifelerde herhangi bir değişiklik yapılmamasına karar verildiği belirtildi.

EPDK, Türkiye Elektrik Ticaret A.Ş.'nin 1 Ekim 2010 tarihi itibariyle uygulamaya başlayacağı toptan elektrik satış tarifesini de geçen hafta onaylamıştı. Kurul, TETAŞ'ın 1 Ekim 2010 tarihinden itibaren 3 ay süreyle elektrik dağıtım şirketlerine uygulayacağı elektrik toptan satış fiyatını, TETAŞ'ın istediği yüzde 20,35 indirim çerçevesinde aynı şekilde onaylamıştı.

TETAŞ, EÜAŞ ve PMUM maliyetleri dikkate alınarak, 21 elektrik dağıtım şirketinin uygulayacağı Ekim, Kasım, Aralık aylarını kapsayan elektrik perakende satış fiyatları belirleniyor. TETAŞ'ın 1 Ekim 2010 tarihinden itibaren 3 ay süreyle elektrik dağıtım şirketlerine uygulayacağı elektrik toptan satış fiyatını yüzde 20,35 indirmesi nedeniyle piyasada elektrik tarifelerinde indirim yapılacağı yönünde bir beklenti vardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız