SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elektrik Şoku!

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya ile birlikte, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerin kapsayan  elektrik dağıtım hizmetlerini özelleştirme kapsamında satın alarak bu yılın başından itibaren hizmet vermeye başlayan Aksa Elektrik Dağıtım Şirketi, Malatya’da bazı belediyelerin ve sulama birliklerinin elektriğini, borçlarından dolayı kesti. Elektriği kesilen ilçe ve beldelerde hem içme hem de sulama suyu sıkıntısı yaşanırken, belediye yöneticileri  “1 haftalık süre tanındı. Ürünün, tarlada- bağda bahçede olduğu bu zamanda kimden para alabiliriz ki?”  diyerek şirketin tutumunu kınarken, şirket yöneticileri de “ Bazı belediyeler ve birlikleri elektrik borçlarını ödememe veya geç ödeme alışkınlıkları var. Devlet idare edebiliyordu. Ama biz özel şirketiz, devlete yükümlülüklerimizi yerine getiremezsek anlaşmamız iptal edilir.” sözleriyle elektrik kesintilerini savundular. 
 
AKSA Elektrik, 2011 yılının başından bu yana birikmiş borçlarını ödemeyen belediyeler ile sulama birliklerinin elektriğini kesti. Kiminin bir milyonun üzerinde, kiminin de binlerce lira borcu bulunan ilçe ve belde belediyelerine enerji verilmemesi, söz konusu ilçe ve beldelerde su sıkıntısının başlamasına neden oldu. 
Aralarında Yazıhan, Sürgü ve Orduzu’nun da bulunduğu bazı ilçe ve belde belediyelerinin borçlarından dolayı elektriğinin kesilmesi nedeniyle belediye yöneticileri sitem etti. 
 
“DARAĞACINA DA GÖTÜRSENİZ.."
2011 yılına ait 1 milyon liranın üzerinde elektrik borçları olduğunu söyleyen Yazıhan Belediye Başkanı ve Karasu Sulama Birliği Başkanı Ali Kaya, “Bize bu borcu ödememiz için yaklaşık bir haftalık süre tanındı. Yaz mevsiminde çok fazla su tüketimi oluyor. Sonuçta köylü ile şehirlinin su tüketimi çok farklı. Şu anda ilçemizde vatandaşlarımız mahsulünü paraya dönüştüremedi, işçiler henüz paralarını almadılar. Yani şu an darağacına da götürseniz, bu parayı temin etmek mümkün değil. İki ayağımızı bir pabuca sokuyorlar. Bu verilen süre içerisinde borcun tamamını ödememiz imkansız. Bu gidişat iyi değil” dedi. 
 
“HABER VERİLEBİLİRDİ”
Sürgü Belediye Başkanı Faruk Taşdemir ise, “Yaz ayları olduğu için içme suyu tüketimi had safhada. Bugün hangi belediyenin elektrik borcu yok? 11 bin 200 liralık borcumuzdan dolayı elektriğimiz kesildi. En azından haber verilebilirdi. O zaman bir şekilde öderdik. Ama sorgusuz sualsiz kestiler, şimdi herkes mağdur oldu” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız