SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elektrik ve Doğalgaza Büyük Zam...

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:59:49
Elektrik ve Doğalgaza Büyük Zam...
A- A+ PAYLAŞ

 

Enerji Bakanı Taner Yıldız, elektrik ve doğalgaza yarından itibaren yüzde 9 zam yapılacağını açıkladı... Zammın gerekçesi ise hem dolardaki artış hem de yağışların azlığı...

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Enerji Şartı Genel Sekreteri Urban Rusnak’ı kabulünün ardından bir basın toplantısı düzenledi.

Yıldız, "Enerji maliyetlerimizin çok fazla arttığını ve bahsettiğiniz gibi bugün doların  2,28’leri - 2,29’ları gördüğünü biliyoruz. Enerji sektörü için doların değerinin artmış olması çok önemli bir dezavantaj. Türkiye son 24 aydır bu yana herhangi bir fiyat artışına gitmedi. Onu yerli kaynaklarımızla, su ve rüzgar kaynaklarımızla telafi etmeye çalıştık. Ancak bu yıl içerisinde su rejimindeki düzensizlikler ve yağış azlığı bizi bunları dengelemeyecek bir noktaya da getirmiş bulunuyor. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında önümüzdeki aydan başlamak kaydıyla Ekim, Kasım ve Aralık aylarını içermek kaydıyla yüzde 9’luk bir fiyat artışına gidiyoruz" dedi.

Yıldız, şöyle devam etti:

"Bütün bunlara rağmen konutta AB ülkeleri arasında en ucuz dördüncü... Bu fiyat artışlarına rağmen. Sanayide en ucuz birinci. Doğalgazda ise hem konutlarda hem de sanayide hala AB üyesi ülkeleri arasında en ucuz birinci sırada yer alıyor. Bizim HES’lerdeki üretmediğimiz elektriğin, yağış azlığından dolayı üretmediğimiz elektriğin farkı 3 milyar TL’nin üzerinde. Türkiye özellikle elektrik üretiminde yüzde 25’ler seviyesinde su kaynaklarından yararlanırken yıl sonunda belki yüzde 19’larda kapatacağız. Bu aradaki farkı başka kaynaklarla, ithal kaynaklarla ve diğer kaynaklardan karşılamak durumunda kaldık" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız