SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elektrikçilerde Baştürk Yeniden

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:23:15
Elektrikçilerde Baştürk Yeniden
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın yapılan genel kurulunda iki aday yarışırken, mevcut başkan Hüseyin Baştürk (fotoğraftaki) yeniden başkan seçildi.

Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın genel kurulu Öğretmenevi Salonu’nda yapıldı. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’in divan başkanlığını yaptığı genle kurulda mevcut başkan Hüseyin Baştürk ile Cebrail Çelik aday oldular. Genel kurula Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve esnaf odası başkanları ile çok sayıda oda üyesi katıldı.

Adaylardan Cebrail Çelik, korsan çalışanlara karşı durmak için aday olduğunu belirtti.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Büyükşehir statüsünü geçtiğimiz zaman özellikle kayıt dışı çalışanlara karşı daha çok üzerlerine gideceğiz” dedi.

Malatya Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Baştürk, Türkiye’de ve Malatya’da en fazla korsan elektrikçilerin üzerine giden ismin kendisi olduğunu belirterek, “Türkiye genelindeki odaların sorunlarını konuşulduğu Elektrikçiler Federasyonu’nun Danışma Kurulu Üyesiyim, Elektrikçi esnaf ve sanatkarlarımızın her türlü sorunuyla yakından ilgileniyorum. Yapı Denetimcilerine karşı mücadele vererek, elektrikçi esnaflarımızdan aldıkları haksız paranın karşısına çıktık. Temel topraklama ölçümünü Türkiye’de ilk defa oda olarak biz Malatya’da uyguladık. Elektrikçilere karşı yapılan haksızlıklara her zaman karşı çıktım. AKSA Elektrikteki bir imza için gidiş geliş 30 kilometre, imzalayacak şahız orada bulunmayınca neredeyse ikinci kez gidildiğinde 60 kilometre gidiliyor bir imza için. AKSA’ya 11 maddeden oluşan bir sorunlarımızla ilgili dilekçe sundum. AKSA Şubat ayında İstasyon Virajı’ndaki yeni binasında elektrikçi esnafımızla ilgili işlemleri şehir merkezinde yapacaklar.    Benim üyelerimizden tek bir isteğim var, işlerinizi sağlıklı olarak yapın, benim kırmadığım kapı kalmaz” dedi.

MESOB Başkanı Keskin ise Baştürk’e yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, Pazar ruhsatı ile ilgili gelişme hakkında bilgi verdi. Keskin, Öznur Çalık’ın kendisini arayarak, esnaf ve sanatkarların Pazar ruhsatı konusunda yaşadığı sıkıntıyı İçişleri Bakanı ve diğer bakanlara aktardığını söyleyerek, “Bir müjde aldık. Öznur Çalık milletvekilimiz durumu İçişleri Bakanı ve diğer bakanlara aktardığını söyledi. Bu gelişmeden dolayı milletvekilimiz ve il başkanına teşekkür ediyorum. İnşallah bu haksız uygulamayı kaldırırlar. Beydağı’ndaki bir berber ve dükkanın 100 TL olan bir Pazar ruhsatının 600 TL’ye çıkartılması bizleri derinden sıkıntıya sokmuştur. Açıkça söyledim, bunu hiçbir zaman ödemeyiz. Biz gücümüzü esnaftan ve halktan alıyoruz. Bizim odalarımız kanunla kurulmuş kurumlardır. Yaşanan sorunların çözümü için çaba gösteriyoruz. Sorunları çözmeye gücümüz yetmediğini de çıkar açıkça bu konuya gücümüz yetmedi deriz” ifadelerini kaydetti.

Genel kurulda yapılan seçim sonucunda mevcut Başkan Hüseyin Baştürk 147 oy alarak yeniden Malatya Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı seçilirken, diğer aday  Cebrail Çelik ise 37 oy aldı. Odanın yönetim kuruluna ise Abdullah Öztürk, Aydın Kapıkıran, Mehmet Gürbüz, Aziz Arikboğa, Kürşad Bektaş ve Yusuf Yılmaz seçilirken, Denetim Kurulu’na da İbrahim Halil İçen, Recep Düzer ve Ahmet Haluk Yılman getirildiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız