SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elektrikçilere Seminer

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:08:58
Elektrikçilere Seminer
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Elektrikçiler ve Elektronikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından üyelerine yönelik olarak “Elektrik İç Tesisleri Yönetmenliği, Topraklama Yönetmenliği ve Proje Hazırlama Yönetmenliğinin Uygulanması” konulu seminer verildi. 

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere; Türkiye Elektrik-Elektronik ve Benzerleri Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Abdullah Kaya, Prof. Dr. İsmail Kaşıkçı, Malatya Elektrikçiler ve Elektronikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Baştürk ile elektrikçiler katıldılar.

Seminerin açılışında konuşan Hüseyin Baştürk, “5362 sayılı yasa çerçevesinde üyelerin mesleki ve teknik ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetleri kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatine uygun olarak gelişmelerini ve mesleki eğitimlerini sağlamak amacıyla böyle bir seminer düzenledik” dedi.

Abdullah Kaya ise, Malatya’da her zaman ve her dönem güzel çalışmaların yapıldığını belirterek, bu konuda Malatya’daki elektrikçi esnafının şanslı olduğunu kaydetti. Seminere elektrikçilerin her zaman birlikte çalıştığı FEDAŞ’ın, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile denetim bürolarının katılmamasına sitem eden Kaya, "9 Şubat’ta bir yönetmeliğiniz çıktı. Elektrikle ilgili fen adamlarının yetki, görev ve sorumluluklarıyla ilgili yönetmelik. Biz yapım konusunda yetkiliyiz, yapım konusunda eğitim alıyoruz, yapım konusunu biliyoruz, didik ve yapım konusunda yetkilerimiz 10 kat arttırıldı. Bu konuda arkamda tüm oda başkanları vardı ve tüm kamu kurumları ve kuruluşları bu konuda inandırıldı. Yönetmelik böyle çıktı, yoksa çıkmazdı" diye konuştu.

Almanya’dan seminer için gelen Prof. Dr. İsmail Kaşıkçı, "Esas eğitim okulda verilir. Teknisyen ne iş yapacaksa, hangi dalda eğitim aldıysa, o eğitimi yüzde 95 okulu verir. Üniversite için de bu böyledir. Yani bir elektrik mühendisi yapacağı işin yüzde 95'ini üniversitede öğrenir. Çıktığı zaman o artık yüzde 95 tüm konulara hakimdir. Türkiye’de tam tersidir. Türkiye’de yüzde 5 eğitim verilir, yüzde 95 çıktığın zaman kendini bir okyanusta bulursun. O okyanus o kadar büyük ki, ne yapacağını şaşırırsın" ifadelerini kullandı.

Türkiye’deki tip projelerin yanlış ve gereksiz projeler olduğunu söyleyen Kaşıkçı, Türkiye’de 30 yıllık bilgilerle tesis projelerin yapıldığını, ancak gelişmelere göre proje hazırlanmadığını dile getirdi. Kaşıkçı, "Halen Türkiye’de 20-25 yıllık bilgiyle tesis yapılıyor. Türkiye, Batı’dan sistemi alabilir ama kopya edemez. Türkiye hiç durmadan kopya yapıyor. Elektrik mesleğini uygulayan her kişi, teorik bilginin yanı sıra yönetmelikleri, norm ve standartları bilmek, uygulamak, kaliteli ve güvenlikli bir elektrik tesisatı kurmak zorundadır. Bugün yürürlükte olan Topraklama Yönetmeliği, Elektrik İç Tesisleri Yönetmeliği ve Proje Hazırlama Yönetmeliği'nin uygulanmasında hala sorunlar vardır, zorluklar yaşanmaktadır" şeklinde konuştu.

Katılımcılara, “Elektrikçinin bir ayağı hapiste, bir ayağı mezardadır” sözünü hatırlatan Kaşıkçı, elektrikçilerin eğitimlerini ve uygulamaları gereken standartları çok iyi bilmeleri gerektiğini vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız