SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Elektrikli, Dışa Bağımlılığı Yok!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:52:57
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl 1. etap ihalesi yapılan trambüs projesinde, Üniversite-MAŞTİ arasında hizmet verecek olan 1. etap trambüsün altyapı çalışmaları tüm hızıyla devam ettiği bildirildi.

Malatya Belediyesi Basın Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Katener hattı ve enerji kaynağı trafoların yapımının sürdüğü çalışmalar kapsamında 9 trafo merkezi inşa edildi ve 6’sının trafo yerleşimi tamamlandı. 500 adet katener direk temeli kazılarak ankrajları yapıldı ve 300 direk dikildi. Altyapı çalışmaları çerçevesinde 23 kilometre uzunluğunda kablo kanal yapımı tamamlanarak kablo çekimi için borular yerleştirildi. Ayrıca, Trambüs güzergahında 52 adet durak yeri belirlendi. Durakların yapım çalışmaları devam ederken, turnike sistemiyle duraklardan Trambüs’e geçileceği kaydedildi. Çalışmaların Haziran ayına kadar tamamlanması hedefleniyor.

Sistem, daha rahat, konforlu ve ekonomik ulaşım imkanı sağlayacak. Gidiş dönüş olarak toplam 37.5 kilometre olan 1. etapta 24 metrelik 10 trambüs aracı hizmet verecek” denildi.

Trambüs sisteminin avantajları şöyle sıralandı:

“Hibrit motorların geliştirilmiş olması sayesinde diğer sistemlere göre daha sürdürülebilir bir ulaşım sağlıyor. Fosil yakıt maliyetlerinin aşırı yükselmesi ve geleceğinin öngörülmemesi (fiyat istikrarı, rezerv sıkıntısı ve dışa bağımlılık) dolayısıyla Trambüs araçlar tercih sebebi oluyor. Elektrik besleme sistemi ring sistemi olacağından elektrik kesintisi olmayacaktır. Kaza, afet gibi elektrik hattının zarar görmesi ve elektrik kesintisi durumlarında yedek dizel veya akülü motor (hibrit motor) devreye girerek araçlar seferlerine devam edebilecektir. Ray imalatı olmadığından altyapı maliyeti raylı sistemden çok daha düşüktür. Dizel yakıta göre yüzde 75 daha az yakıt maliyeti vardır. (Dörtte bir yakıt maliyeti) Elektrikli araç olduğundan dışa bağımlılığı yoktur Bu nedenle yakıt maliyetinde uzun vadede fiyat istikrarı vardır. Trambüs; eğimli yollarda daha yüksek tırmanma gücüne sahiptir ve bu yollarda yüksek frenleme gücü sayesinde daha güvenlidir. Ayrıca fren enerjisiyle enerji dönüşümü sağlanmaktadır. Buzlu yollarda kalkış gücü sayesinde daha konforlu ve güvenlidir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız