SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elektriksiz Turizm!..

A- A+ PAYLAŞ

Pütürge’nin Tepehan Beldesi Büyüköz köyü sınırları içerisinde Nemrut Dağına 1,5 kilometre mesafede bulunan Güneş Otel’in elektriği, turistlerin gelmeye başlamasına karşın, bağlanmadı. Yörede kış mevsiminin çok sert geçmesi nedeniyle otele elektrik getiren direklerin kırıldığı ve bugüne kadar yapılan girişimlere karşın toplam 6'sı ağaç, 2'si demir 8 adet direğin tamir edilmediği bildirildi.

Adıyaman tarafında ise 18 direğin hava koşulları nedeniyle kırıldığı, hatların zarar gördüğü, buna karşın Adıyaman'daki ilgili resmi kuruluşların hemen müdahale ederek, sorunu giderdikleri belirlendi.

Turizm sezonu boyunca Malatya’ya gelen turistler öncelikle Nemrut Dağı’nı ziyaret ediyorlar. Nemrut Dağı’nda güneşin doğuşu ve batışını izleyen yabancı ziyaretçiler, dağın eteğinde bulunan otelde konaklıyorlar. Pütürge Köylere Hizmet Birliği’ne ait otel Şevket Aydın isimli müstecir tarafından işletiliyor.

Denizden 2 bin metre yükseklikte bulunan otel kış mevsimi kapalı kalıyor. Yoğun kar yağışı ve fırtına otele zarar verdiği gibi, bazı yıllar elektrik direklerini yıkıyor. Direklerin yeniden kurulup elektriğin bağlanması gerekiyor.

Güneş Otel işletmecisi Şevket Aydın, elektriğin bağlanması için Pütürge Kaymakamlığına başvurduğunu, başvurusunun TEDAŞ’a havale edildiğini, bugüne kadar yaptığı tüm girişimlere karşın direklerin kurulup elektriğin bağlanmadığını söyledi. Aydın, elektriğin olmaması nedeniyle güç durumda kaldıklarını, hizmet veremediklerini söyledi. Jeneratörle birkaç saatliğine oteli aydınlattıklarını anlatan Aydın, “Jeneratörü birkaç saat çalıştırabiliyoruz. Jeneratör sadece otelin lambalarını yakıyor. Buzdolabını dahi çalıştıramıyoruz. Turistler yattıktan sonra, kapasitesi yetersiz olan, jeneratörü kapatmak zorunda kalıyoruz” dedi.

Bu arada, yapılan araştırmalar sonucu, elektrik direkleri ve hat arızasının giderilmesi ile ilgili TEDAŞ'ın keşif yaptığı, raporunu hazırlayıp, 4 Mayıs tarihinde Pütürge Kaymakamlığı'na ulaştırdığı, arızanın giderilmesinin Pütürge Kaymakamlığı'nın çalışmasına bağlı olduğu ifade edildi.

"AĞIR MİSAFİR" Mİ GELMELİ?
Kar yağışı nedeniyle, Büyüköz köyü ile Nemrut Dağı arasındaki yol her yıl otele giden kapanıyor. Bu yol, Köy Hizmetleri ekiplerince açılıyor. Yol, her yıl Mayıs ayı başında açılıyor. Bunun tek “istisnası” 2005 yılı oldu. Otelin işletmecisini de şaşırtan hizmet hızının sebebi sonradan anlaşıldı. Dönemin Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı’nın Malatya’ya geleceği, gelmişken Nemrut Dağı’nı ziyaret etmek istediği bilgisi ulaşmış, bu sebeple yol “derhal” açılmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız