SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eleman Alımına Gelince.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:33:50
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın da aralarında bulunduğu 13 ili büyükşehir statüsüne kavuşturan kanunun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilmesi sonrasında; Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından basın toplantısı düzenlendi.

“Çok Avantajı Olacak”

Malatya’nın özlemle beklediği büyükşehir statüsüne kavuşmanın sevincini yaşadıklarını söyleyen Belediye Başkanı Çakır, “Ben bu konuyu Malatya’nın gelişmesi açısından bir dönüm noktası olarak görüyorum.  Malatya’nın daha sağlık ve planlı büyümesi; bunun yanı sıra ekonomik olarak daha güçlenmesi adına sevindirici bir olay olduğu kanaatindeyiz.  Bu süreç içerisinde emeği geçen başta Sayın Başbakanımız olmak üzere; hükümet yetkililerine ve milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Malatya milletvekilleri geçmişten beri Malatya’nın büyükşehir statüsüne kavuşması için çok büyük gayretler gösterdiler. Yasanın gündeme gelmesi ile birlikte özellikle de Ak Partili Milletvekillerimizin, yasanın geçmesi ile ilgili büyük çabaları olmuştur. Yasanın geçmesiyle birlikte Malatya büyükşehir statüsüne kavuştu. Gelirlerde önemli  miktarda artış olması ve hizmetlerin tek elden yönetilmesinin getireceği avantajlar olacak.” İfadelerini kullandı.  

“Kutlamayı İptal Ettik”

Malatya’nın her anlamda daha da büyüyeceğine inandığını belirten Çakır, büyükşehir statüsüne kavuşulduğu için bir kutlama programı yapacaklarını ancak bundan vazgeçildiğini ifade ederek; “Biz büyükşehir statüsünü bir kutlamaya dönüştürmeyi düşünüyorduk. Ancak; Siirt’in Pervari ilçesinden hepimizi yasa boğan bir kaza haberi aldık. Helikopter kazasında 17 askerimizin Şehit  olması nedeni ile bu kutlama programlarını iptal ettik.” dedi. 

 “İsimlerde Değişiklik Yok”

Malatya’nın büyükşehir statüsüne kavuşması dolayısı ile ilçe isimlerinde bir değişikliğin olup olmayacağı yönünde soruyu yanıtlayan Belediye Başkanı Çakır, “İsimler değişmeyecek. Bu konunun tartışma konusu olmaması adına, sınır ve mevcut nüfus yoğunluğunu göz önüne alarak öneride bulunduk. Bir büyükşehir belediyemiz, 13 ilçemiz, 352 mahalle ve 495’te köyümüz olacak.  Şu andan itibaren bütün mevcut konular üzerine büyükşehir için hazırlıklara başlayacağız. Çeşitli konularda komisyonlar kurularak yapılacak çalışmalar sonrasında Malatya bir yıl içinde Büyükşehir’e hazır hale getirilecek. “ diye konuştu.  Çakır, Battalgazi ve Yeşilyurt belediyelerinin yerlerinin nerede olacağı sorusuna ise “Şehir merkezinden ziyade biraz daha mevcut ilçeleri geliştirecek şekilde konumlandırmayı düşünüyoruz. Doğru olan; büyükşehir ile birlikte Malatya’nın uzun vadeli gelişmesini planlayarak yerlerin tespit edilmesidir. “ cevabını verdi.

“Yeni Eleman Alınmayacak”

Malatya kamuoyunda; büyükşehir olunmasıyla beraber belediyeye personel alımlarının olacağının konuşulması konusunu değerlendiren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Kapanacak beldelerde dahil olmak üzere bütün belediye çalışanları bir havuzda toplanacak ve daha sonra ihtiyaca göre birimlere dağıtımları yapılacak. Yeni elaman alınması söz konusu değil. “ ifadelerini kullandı.

Kaynak : Görüş Gazetesi (Haber-Fotoğraf : Levent Barış)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız