SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eleman Bulamıyorlar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:45:22
A- A+ PAYLAŞ
 
Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, ”İşyerlerinin talepleri olduğu halde İş Kur’da elaman bulamıyorlar” dedi. 
 
MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Binası otoparkında açılan İstihdam Fuarı’nı ziyaret ettiler.
 
Ziyarette konuşan MÜSİAD Başkanı Namık Şahin, “İş konusunda geçmiş yıllara baktığımız zaman hakikaten yoğun bir ilgi var. Bu konu önümüzdeki günler için sevindirici bir durum. Tabi bu tür organizasyonlar istihdamı arttırma noktasında veya yol gösterme noktasında güzel şeyler. Fakat yaptığımız ziyaretlerde aldığımız bilgilere göre hakikaten bize de çok yoğun talepler geliyor. Malatya’da özellikle işsizlikle ilgili Türkiye’ye baktığımız zaman yüzde 9larda görünüyor Malatya’da da aynı şekilde görünüyor ama çoğu iş yerlerimiz bu konuda talepleri olduğu halde İşkur’da elaman bulamıyorlar. Tabi bunun nedeni de birazda 28 Şubatına bağlıyoruz. 28 Şubat sürecinde özellikle Türkiye’de Dindar bir kesimi cezalandırma noktasında tüm meslek liselerini kapattılar. Şuanda 12 - 15 yıldır bunun önünü kuruttular. Ve şuanda açılan bir takım kurslarla bunu kapatmaya çalışıyorlar. Bunun bedelini de tabi şuanda gelen iktidar partileri de ödüyor. Son çıkan 4+4+4 eğitim sistemi ile inşallah temennimiz önümüzdeki 5- 10 yıl içerisinde biraz daha meslek liselerine öğrencilerin teveccühü ile bu sıkıntılar ileride giderilir diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız