SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Eleştirel Düşünce” Konferansı...

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:47:41
“Eleştirel Düşünce” Konferansı...
A- A+ PAYLAŞ

Prof. Dr. Nevzat Battal, bir konuyu doğru bir şekilde eleştirmek için onun yaşanması gerektiğini bildirdi.

Malatya İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nevzat Battal, “Eleştirel Düşünce” başlıklı bir konferans verdi.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Eleştirel düşüncenin bilgiyi özgün bir biçimde elde etme, karşılaştırma, kullanma ve değerlendirmeyi amaç edinen organize bir süreç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Nevzat Battal, eleştirel düşüncenin önemi, eleştirel düşünme becerileri gelişmiş bireylerin özellikleri, eleştirel düşünmeyi engelleyen faktörler, eleştirel düşünme becerilerinin nasıl kazandırıldığı, entelektüel gelişim süreci olarak eleştirel düşünme ve Atatürk’ün eleştirel düşünmeyle ilgili görüşleri hakkında bilgi verdi.

Bir konuyu doğru bir şekilde eleştirmek için onun yaşanması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Nevzat Battal, toplum kalkınması, bilgi üretimi, demokrasi, laiklik, kendini gerçekleştirme, ahlâk gelişimi, duygusal zekâ ve eğitim programlarının eleştirel düşünme açısından önemli olduğunu belirtti. İnanca, ideolojiye ve otoriteye sorgulamadan körü körüne bağlılığın eleştirel düşünmeyi engelleyen en büyük faktör olduğuna vurgu yapan Battal, “Eleştirel düşüncenin kazandırılması için her anlamda örnek davranışlar sergilemeli ve model olmalıyız” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hiçbir zaman hatırınızdan çıkmasın ki, cumhuriyet, sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister” sözünü hatırlatan Prof. Dr. Nevzat Battal, öğrencilerden gelen soruları cevaplayarak konferansını tamamladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız