SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Eli Öpülesi İnsanlar..'

A- A+ PAYLAŞ

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Sabancı Kültür Merkezi’nde bir kutlama töreni düzenlendi.

Tören öğretmenlerin eserinden oluşan resim sergisinin açılışıyla başladı. Törene; Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Garnizon Komutanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, Emniyet Müdürü Ali Osman Kâhya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende ilk olarak Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Korosu Öğretmenler Marşını seslendirdi. Daha sonra genç öğretmenler adına Alev Çelebi bir konuşma gerçekleştirdi.

Çelebi, “Biz öğretmenleri güneşe benzetiyoruz. Onlar bitmek tükenmek bilmeyen ışığıyla genç beyinleri cumhuriyetin kazanımlarıyla buluşturuyor. Öğretmenler mum değil güneştir" dedi.

Çelebi, öğretmeni; cehaletin düşmanı, ilim ordusunun rütbesiz askeri, eğitimin temel taşı, sevgi kaynağının başı ve çocukların can yoldaşı olarak tarif edilebileceğini ifade ederek, “Öğretmen planlı hayatı öğrencilerine sevdiren nice büyük devlet adamlarını, nice büyük insanları yetiştiren eli öpülesi insandır. Öğretmenler günü münasebeti ile böyle nezih bir toplantıda bu güne kadar şerefle taşınan bayrağı genç öğretmenler olarak devralacağız. İnanıyorum ki bizim gayretlerimiz ile eğitimde daha da ileriye gideceğiz. Bizim ellerimizde şekillenecek yavrularımız. Sevgili öğretmen arkadaşlarım; beni, bizi, hepimizi yetiştiren öğretmenlerim, meslektaşlanm, kader arkadaşlarım; bizde bu yürek, öğretme arzusu ile dolu istek, vatan ve millet sevgisi olduğu sürece bu millet, bu vatan ebediyen payidar kalacaktır. Sene de bir sefer de olsa hatırlandığımız için çok mutluyuz.24 Kasım biz eğitim ordusunun günüdür”şeklinde konuştu.

“GENÇ ÖĞRETMENLER KUTSAL MESLEK İÇİN YEMİN ETTİLER”
Çelebi’nin konuşmasının ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde stajyer öğretmenler bu kutsal meslek için törende yemin ettiler.

Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende 2. konuşmayı emekli öğretmenler adına Nursel Saray yaptı. Saray, konuşmasında öğretmenlik mesleğinin önemine değinerek şunları söyledi:

“Ulu Önder Atatürk, çizdiği çağdaş ve uygarlık devletinde eğitimin önemini her şekilde vurgulamıştır. Hatta eğitim için seferberlik göstermiş bunu başarmıştır. Bu noktada bizler eğitimci olarak bu görevi kutsal bir şekilde Atamızın izinde sürdürmeliyiz. Anadolu’da yokluklar içerisinde toplumu aydınlatan öğretmenlerimiz zor koşullarda eğitim vermektedir” diye konuştu.

Törende öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmen olduğunu hatırlattı. Bulut, “ O Günden sonra 24 Kasım, her yıl “ Öğretmenler Günü olarak” kutlanmaktadır. Öğretmen dünyanın her tarafında, insan topluluğunun en fedakâr ve en değerli varlığıdır. Bize doğruyu güzeli, iyliği mertliği millet duyguları bağımsızlığı cumhuriyeti Atatürkçülüğü öğreten öğretmenlerimizdir. Geleceğimizi onlar inşa etmekte ufkumuzu onlar aydınlatmaktadır” şeklinde bilgilere yer verdi.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise, öğretmenliğin dünyanın en önemli meslek olduğuna dikkat çekerek, “ Bunun en önemli sebebi eğitmeden geçer. Keşke her gün öğretmenler günü olsa. İnsanlar arasında sevgi ve saygı bu mesleğin tohumlarından filizlenir. Finlandiya ve Japonya eğitim noktasında çok yol kat etmiştir. Bizde ülke olarak Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde eğitimi önemsiyoruz. Geleceğin başarılı gençlerini yetiştiren öğretmenlerimiz bu kutsal görevi en iyi şekilde yerine getiriyorlar. Malatya’da eğitim noktasında birçok projeye imza attık. Çok sayıda okulu ilimizde eğitime kazandırdık. Malatya’da da 9 bin öğretmen görev yapmaktadır ve bu muazzam bir olaydır. Bu nedenle tüm öğretmenlerimizin bu önemli gününü kutluyorum ”ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından emekli öğretmenlere Vali Daşöz, tarafından hizmet şeref belgesi takdim edildi. Tören öğretmenler tarafından hazırlanan müzik programının sunulmasıyla son buldu.

KONFERANS..
Belediye Konferans Salonu'nda, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle 'Hayat boyu başarı için her şey seninle başlar' konulu konferans veren Yazar Mümin Sekman, eğitimin önemini anlattı. Eğitimde öğretmenlere büyük görevler ve fedakarlıklar düştüğüne dikkat çeken Sekman, bir insanın hayatta başarılı olması için azim ve çalışmanın şart olduğunu söyledi.

Konuşmasını örnekler vererek sürdüren Serkan, "Öğretmen her zaman örnek olmalıdır. Çünkü, öğrencisi onu sürekli örnek alır. Bu nedenle, öğretmen her yönüyle öğrenciye örnek olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Konferansa, Vali Halil İbrahim Daşöz, Vali Yardımcısı İnci Sezel Becel, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mehmet Boyraz ve Mahmut Berk, Şube Müdürü Nurettin Şahin, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Konferans sonunda Vali Halil İbrahim Daşöz, günün anısına Yazar Mümin Sekman'a, 91 bin dev öğrenci okul yaptırma kampanyası çerçevesinde çıkarılan kitapları hediye etti. (son fotoğrafta)

YAZIHAN'DA KUTLAMA..
Bu arada 24 Kasım 2008 Öğretmenler günü nedeniyle Yazıhan Kaymakamlığı İlçe Milli eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen tören ve kapsamındaki program ilgiyle izlendi. İlçe Kaymakamı Sabri Uzun ,protokol üyeleri ,davetliler ve öğretmenlerin katıldığı program, ilçe Milli Eğitim Müdürü Fethulla Taylan tarafından Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çelenginin sunulmasıyla başladı.

Kutlama töreni Saat 09.30 da Yazıhan İlköğretim Okulunda ,İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen programla devam etti.Günün anlam önemini belirten konuşmalar ,adaylığı sona eren öğretmenlerin yemin töreni ve ÖĞRETMEN konulu resim,şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren eserlere ödüllerinin verilmesiyle devam eden program İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ve Yazıhan Lisesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan koro ve solo müziklerle sona erdi. (Sondan önceki iki fotoğraf Yazıhan kutlamaları)

FOTO: Duygu GÜLAL (Yorum)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız