SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elif Destek Bekliyor

A- A+ PAYLAŞ

TRT'de Cumartesi akşamı yapılacak olan "Sen Türkülerini Söyle" yarışmasının aslen Malatyalı olan katılımcılarından Elif Avcı, canlı yayınlanacak program boyunca hemşehrilerinin SMS'le desteklerini beklediğini bildirdi.

Avcı, gönderdiği mesajda şöyle dedi:

"Ben aslen Malatya'nın Dilek kasabasından Elif Avcı... Annem babam Dilekli... TRT'de "Sen Türkelerini Söyle" yarışmasına katılıyorum. Bugün saat 20.30'da başlayacak olan yarışmada elemelere katılacağım. Kur'a çekimi sonucu en son ben çıkacağım. Malatya'yı temsil ediyordum. Desteğinize çok ihtiyacım var.

Aday numaram ve katılım bilgilerini aşağıda yazıyorum.
Yarışma boyunca Malatya'daki TV'lerimizin ekranlarından altyazı ve anonslarla destek verirseniz çok sevinirim.

TRT 1'de "Sen Türkülerini Söyle" yarışmasına katılan
Malatyalı yarışmacı Elif Avcı'ya destek verelim:

TURKU 116D
yazıp
3969 ' a gönderelim."

Avcı, özgeçmişi ve yarışma hakkında şu bilgileri verdi:

"21.06.1990 Beyoğlu/İstanbul doğumluyum. Aslen Malatya’ lıyım. İlköğretimimi Fatih Kocamustafapaşa İlköğretim okulu’ nda, ortaöğretimimi Fatih Yedikule Lisesi’ nde ve Lisans öğrenimimi ise İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi bölümünde halen sürdürmekteyim.

Kulağıma ismim vesilesiyle okunan ezan eşliğinde Türk Müziğindeki koma zenginliğinin farkına vardım ve ‘ Her müziğin başı halk müziğidir.’ diyerek çıktığım bu yolda kültürümün simgesi olan türküleri kendime daim rehber kıldım.Çok küçük yaşlarda , TRT 4 Stüdyo Konserlerini izlemeyi yeğleyip , halen beğenerek dinlediğim sanatçılara özenerek kendime idol tutmaya başlamıştım.O zamanlar bunun bana vermiş olduğu haz halen olduğu gibi gerçekten çevremdekilerin ilgisini çekebilecek düzeydeydi. Türk Halk Müziğini icra etmenin hayatımın bir demirbaşı olduğunun farkına ise ; lise yıllarında sevgili müzik öğretmenim Gönül Kaymanlı Ceyhan‘ın teşviki ile vardım ve böylece son kararımı vermiş oldum. Yine o yıllarda bana Türk kültürünü türküler eşliğinde tanıtan, öğretmenimden repertuar ve konservatuara hazırlık dersleri aldım. Bu zaman içinde liseler arası Türk Halk Müziği yarışmalarından bazı dereceler aldım. Bunlardan bazıları, Türk Halk Müziği 2005 Fatih solo ilçe birinciliği, Türk Halk Müziği 2006 Fatih solo ilçe üçüncülüğü vb. Kısa bir dönem İstanbul Belediyesinin hazırlamış olduğu etkinliklerde sahne aldım. 2006 yılında İSMEK Fındıkzade Müzik İhtisas Merkeziyle tanıştım ve burada Thm solfej, repertuar, koro eğitimi ve yöresel tavır derslerini aldım.‘Ben türkülerimi söylemeliyim’, diyerek çıktığım yolda ilk olarak Doğu ve Güneydoğu 'yu seçerek bu yöre üzerinde Türk Folklörünü tanımaya başladım. Barak,Hoyrat ve Mayalar üzerinde hançere teknikleri, kelime telaffuzları, kısaca yöresel tavrı ön planda tutarak türküleri icra etmeye çalıştım. Sonra sırasıyla Kerkük,Azerbaycan ,ortaanadolu,Rumeli ,Karadeniz ve diğer yöreler üzerinde de yöresel tavır çalışmaları içinde bulundum , halen de devam etmekteyim.

2007 yılında TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Gençlik Korosu Ses Sanatçılığı unvanına kazandığım bir sınav sonucunda sahip oldum. Burada da repertuar çalışmalarımı halen sürdürmekteyim.

Televizyon kanallarında yer alan benzer yarışmalara hiç sıcak bakmıyordum ; fakat TRT kalitesi ve güvencesi altında Türk Halk Müziği ‘ ni icra etmek hem gurur hem de keyif verici olacak. Müziğe ciddi anlamda başladığım yıllarda inancımı ve amacımı hiç değiştirmedim.İnancım bu logo altında yıllardır özenerek dinlediğim insanların karşısında türkü söylemekti.Amacım ise yıllardır özenerek dinlediğim insanlar eşliğinde türkülerimi söylemek olucak...Tüm Malatya'dan d Destek ve oylarınızı bekliyorum...

116 Elif Avcı

Dikkat ; Oylama yayın başlar başlamaz geçerli olucaktır...yani yayın süresiyle paraleldir.

Sms Gönderme

Türkiye İçin;
========

Turku 116M yazıp 3969 'a gönder

( Turku den sonra yarışmacı kodu yazılacaktır)
Rakamdan sonraki harf kodları gönderilen bölgeyi belirtiyor

Akdeniz A
Ege bölgesi E
Doğu anadolu D
İç anadolu I
Güneydoğu G
Karadeniz K
Marmara M

Yurtdışı için;
=======

Turku 116 yazıp ülke sms numarasına gönder
( Turku den sonra yarışmacı kodu yazılacaktır)

Ülkelerve SMS Numaraları
================

Türkiye______3969
Irak_________1590
KKTC_______3969
Bosna_______91610702
Fransa_______71004
İsviçre_______543
Belçika______3364
Almanya_____81456
Hollanda_____4999
İngiltere_____81696
Avusturya_____900500600
Danimarka____1919
Yunanistan____54100
Makedonya____141391
Bulgaristan____1924
Azerbaycan____9065"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız