SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elif Gecenin Yıldızı

A- A+ PAYLAŞ

TRT 1 ekranları "Sen Türkülerini Söyle" adlı Türk Halk Müziği yarışmasında, yeni bir Malatyalı yıldızın doğuşuna şahit oldu.

116 koduyla ekranlara çıkan Elif Avcı hem jüri üyelerini hem de bütün Türkiye'yi büyüledi. İlk hafta olmasına rağmen Halk Müziğinin en zor yorumlanabilen parçalarından birini tercih eden Elif Avcı, sahne performansı, sesi ve yorumu ile, 16 yarışmacı arasında en yüksek puan alan 3 yarışmacıdan biri oldu.

Elif aslında seçtiği parça ile riske girmiş, bir kumar oynamıştı. Daha kolay eserler varken neden zoru tercih etmişti. Zaten son yarışmacıydı ve işi bir hayli zordu. Üstelik seçtiği eser kuvvetli bir nefes gerektiriyordu.
Ancak Elif Avcı, en sonda çıkan yarışmacı olma dezavantajını yüksek performansı ile adeta avantaja dönüştürdü.

Gecenin geç vaktinde ekranlara çıkan Elif Avcı "Beymali" adlı türküyü seslendirdi. Elif, şarkısını tamamladıktan sonra, stüdyo "Elif" sloganları ile inledi. Herkes Elif'i ayakta alkışladı. Sahnede, Elif mi yoksa Zara mı vardı, kimse ayırt edemedi. Bir yarışmacı gibi değil, sanki yılların sanatçısı gibi sahnede boy aldı. Kendine güveni her halinden belliydi. Şimdiden programın en iddialı yarışmacılarından biri oldu.

16 yarışmacı arasında en fazla göz dolduran aday olan Elif, anons edildikten sonra sahneye "Malatya Malatya Bulunmaz Eşin" tanıtım fragmanı ile giriş yaptı. O sırada ekran başındaki bütün Malatyalılar'ı büyük heyecan kapladı. Herkes Elif Avcı'nın performansını merak ediyordu. İstanbul'da doğup büyümesine rağmen, Malatyalılık ateşi ile yanıp tutuşan Elif, daha ilk girişte Malatyalılar'ın ve bütün Türkiye'nin gönlünde taht kurdu.

Jüri Üyelerinin yorumu ve puanlaması sırasında, küçük çapta bir tartışma yaşandı. Aslen Malatyalı olan Zerrin Özer yaptığı yorumda, Elif'e, Sercan adlı yarışmacıya özenip özenmediğini sordu. Zerrin Özer'in sorusu ve Elif'in verdiği cevap, Orhan Hakalmaz tarafından beğenilmedi. Diğer jüri üyesi Gülşen Kutlu çok beğendiğini söyledi. Misafir jüri sanatçısı Burhan Çaçan ise Zerrin Özer'e karşı çıktı. 3 jüri üyesi 10 tam puan verirken, Malatyalı Zerrin Özer 9 puan verdi. Böylece Elif Avcı, 39 puanla en çok puan toplayan 3 yarışmacıdan biri oldu.

Elif Avcı, sahneden ayrılmadan önce mesajlarını da verdi. Ve "Mişmişine doyamadığım Malatya'ya sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum" diyerek bir kere daha Malatya sevgisini bütün Türkiye'ye ve dünyaya duyurdu.

Müzik otoriteleri şimdiden şu yorumu yapıyor: TRT 1 ekranlarında şahit olduk ki, yarışmanın daha ilk gününde, Malatya geleceğin Yüksel Özkasap'ı, geleceğin Zehra Bilir'i, geleceğin Belkıs Akkale'sine kavuşmak üzere…
Annesi-babası aslen Dilek kasabasından olan Elif Avcı'nın genç yaşına rağmen son derece parlak bir kariyer ve özgeçmişe sahip olması dikkat çekti.

Ekranlarda Malatya'nın güzel bir yarışmada, güzel bir ses ile yeniden gündeme gelmesi hemşehrilerimiz arasında memnuniyetle karşılandı. Şimdi herkes önümüzdeki Cumartesi günü TRT 1 ekranlarında 2.si yapılacak olan "Sen Türkülerini Söyle" yarışmasını ve tabii ki Elif'i merakla, heyecanla bekliyor.

DERLEYEN: A. BEGOVİC

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız