SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elif Sürprizi

A- A+ PAYLAŞ

TRT'da 13 Hafta süren ' Sen Türkülerini Söyle' adlı Türk Halk Müziği dalındaki yarışmada Malatya adına yarışan ve geçtiğimiz hafta Cumartesi günü yapılan finalde rakiplerini geride bırakarak birincilik elde eden Malatya'lı Elif Avcı davetli olarak geldiği Malatya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 89.Yıldönümü kutlamalarında 3 türküden oluşan mini bir konser vererek şenliklere ayrı bir renk kattı.

Elif Avcı , İnönü Stadı'ndaki konseri sırasında yaptığı konuşmada başta Malatya Valiliği ve Belediye Başkanlığı olmak üzere 91 Bin Dev Öğrenci Projesi Yürütme Kurulu ile Malatya halkına kendilerine gösterdikleri destek nedeniyle teşekkür etti.

Avcı konuşmasında kendisinin Malatya kültürünü en iyi şekilde tanıtmak için çaba gösterdiğini bu çabasında Malatya halkının da gerekli desteği göstererek finale kaldıklarını ve ardından da birinciliği elde etmesi için desteklerini esirgemedikleri kaydetti.

DAŞÖZ VE ÇAKIR'DAN KUTLAMA
Elif Avcı'nın konserini tamamlamasının ardından İnönü Stadyumu VİP Salonu'nda Vali Halil İbrahim Daşöz ile Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Elif Avcı'yı birincilik elde etmesi nedeniyle kutlayarak başarılarının devamını dilediler.

Vali Daşöz, Elif Avcı ile gurur duyduklarını belirterek, " Kutlamakta olduğumuz 23 Nisan Bayramı'nın yanı sıra Elif Avcı'nın konser vermesi adeta 2. bayram gibi oldu. Elif Avcı türkülerimizi çok güzel bir şekilde seslendirerek birincilik elde etti. Hak ederek şampiyon olduğuna inanıyoruz. Kendisiyle gurur duyduk. Malatyalılarda Elif'in yanında yer aldı. " dedi. Daşöz, Elif Avcı'nın türkülerini seslendirirken ' Türkülerin Kayısı Kızı' olarak ifade edilmesi ayrıca bir sevinç olmuştur. Kendisini 19 Mayıs haftasında gerçekleştireceğimiz 3. Sevgi Festivali'ne davet ediyoruz" dedi.

Elif Avcı'da konuşmasında Türkülerin Kayısı Kızı olarak 13 hafta boyunca Malatyalıların desteğiyle birinciliği elde ettiğini belirterek, " Ben de destekler karşısında Malatyalılar örnek olarak Türkilerimi söylemeye çalıştım. TRT logosu altında Malatya türkülerini de seslendirmeye çalıştım. Hatta final ' Arguvanlı' türküsünü seslendirdim. Sayın Valimizin 19 Mayıs Sevgi Festivali için Malatya'ya davetine sevindim. Bir bakıma 'davet olsa da gelsem' diyordum. Bu da vesile oldu ve Malatyalı hemşehrilerimle tekrar buluşmak isterim. Tabii önce eğitim diyoruz. Bende öncelikle İstanbul'da eğitimimi tamamlayacağım." Dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır'da Malatya açısından Elif Avcı'nın birinci olmasından dolayı çok mutlu olduklarını, böyle bir yıldızı yarattığı için TRT'yi de kutluyoruz. Biz de Elif Avcı'nın Kayısı Festivali'ne katılmasını arzu ediyoruz. Şimdi de kendisine Temmuz ayında kutlayacağımız Kayısı Fuarı'na davet ediyoruz." dedi. Elif Avcı'na Kayısı Fuarı'na katılmaktan mutlu olacağını söyledi.

Bu arada Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Elif Avcı, Malatya'yı en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığın belirterek, bundan sonrada Malatya'nın türkülerini ve Malatya'yı en iyi şekilde tanıtmaya ve temsil etmeye çalışacağını ifade etti. Kendisinin 3 bin 500 kişi arasından çıkarak birinci olduğunu belirten Avcı, kendisine verilen tüm desteklere teşekkür etti.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız