SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elif'e Tam Puan

A- A+ PAYLAŞ

TRT 1 'de her Cumartesi yayınlanan "Sen Türkülerini Söyle" adlı Türk Halk Müziği yarışmasında Malatyalı yarışmacı 116 Elif Avcı, güzel sesi ve muhteşem sahne performansı ile Malatyalılar ve tüm türkü sevenlerin gönlünde taht kurdu. Elif Avcı, haftalar ilerledikçe yarışmada ağırlığını hissettirmeye başladı. Türkü otoriteleri tarafından yarışmanın kesin favorisi gösterilen Elif Avcı, gecen Cumartesi günkü yarışmada 4 jüri üyesinden 10 tam puan alarak 40 puanla 15 yarışmacı arasında birinci oldu.

· Geleceğin yıldızı
Elif Avcı, aldığı müzik eğitimi, güzel sesi, sahne performansı, genç yaşına rağmen göz kamaştırıcı kariyeri ve efendiliği ile Türkiye'nin Türk Halk Müziği dalında geleceğin yıldızı olarak gösteriliyor.

· Kendisinden önce Malatya ve Kayısı…
TRT 1 'de Cumartesi günü yayınlanan "Sen Türkülerini Söyle" yarışmasının 4. ayağında adeta Elif Avcı fırtınası esti. Elif Avcı, bir yandan sesi ve yorumu ile müzik sevenleri kendisine hayran bırakırken, öte yandan Malatyamız ve Kayısının tanıtımını da ihmal etmiyor.

· Yarışma
Kendisini destekleyemeye gelen Malatyalılar'ın yoğun tezahüratı ile 14. sırada sahneye gelen 116 Elif Avcı, Şanlıurfa yöresine ait "Al Yeşil Dökün Anneler" adlı parçayı seslendirdi. Genç yaşına ve müzik dünyasına yeni adım atmasına rağmen Elif Avcı, stüdyodaki dinleyicilerin, jüri üyelerinin, program sunucularının ve tabii ki ekranları başındaki milyonlarca dinleyicilerin büyük takdirini topladı. Avcı'nın türküsünü tamamlamasından sonra stüdyo Elif Avcı tezahüratları ile inledi.
Stüdyoda, jüri üyelerinin oturduğu sahnenin hemen arkasında yer alan bir grup Malatyalı'nın ellerinde taşıdıkları "Türkülerin kayısı kızı Elif Avcı'ya tam destek" yazılı pankarta yer alan kayısı resmi dikkat çekti.

· Ve oylama
Sıra jüri üyelerinin oylamasına geldiğinde bütün Malatyalılar adeta nefesini tuttu.

· Zerrin Özer
İlk değerlendirmeyi yapan Zerrin Özer, "Vallahi o kadar beğendim ki, sanki enstrüman dinliyorum gidiydi. Ben 10 puan veriyorum" diyerek en yüksek puanı verdi. Zerrin Özer'in 10 puanı stüdyoda büyük alkış topladı.

· Gülşen Kutlu
Sıra Gülşen Kutlu'ya geldi. Gülşen Kutlu'nun, işte virgülüne dahi dokunmadan yazıya dökülen sözleri:
"Son derece güzel ve zor bir türküdür. Hep aynı seslerde dinlerdim. Ama sanki burnundan okuyormuşsun gibi geldi bana. Ben o türkünün ve Elif'in güzel sesinin tadına tam varamadım. Çünkü hep burnunda idi ses… Farklı kullandığın zaman sesinin güzelliği ortaya çıktı. Hocaların muhakkak ki sana yol gösteriyor, seni yönlendiriyorlar ama tek düze gibi geldi bana. Daha güzel okuyabileceğine inanıyorum ben senin. Sesin çok güzel, sahneye çok güzel yakışıyorsun. 10 puan veriyorum ama o sesini toparlaman lazım"

· Orhan Hakalmaz
Orhan Hakalmaz, Gülşen Kutlu'nun tam tersini söyledi:
"Zor bir türkü diyebiliriz . Özellikle o yukarıdan meyan kısmı diyebiliriz. Kromatik diyebileceğimiz yarım yarım sesler, orada çok itinalı okudun. Sesler çok tehlikeli olduğu için büyük bir ihtimalle daha vakıf olabilirdin. Sözü şaşırınca zaten birbirimiz ile gülüştük. Onlar olur, önemli değil. Ben tam tersi, sesinin gırtlağına inik olduğunu düşünüyorum. Onu biraz daha yukarı alabilirsen…"

Burada söze giren sunucu Kadir Çöpdemir, "Ama şimdi Elif de ne yapacağını şaşırdı. Biri diyor ki burnunda kaldı, öteki diyor ki gırtlağında. Ne olacak?" dedi.
Bunun üzerine Orhan Hakalmaz, "10 diyeyim, bitsin" diyerek sözünü tamamladı.

· Muazzez Abacı
Söz bu sefer misafir jüri sanatçısı Muazzez Abacı'da…
Kadir Çöpdemir, "Muazzez Hanım siz ne diyorsunuz? Elif'in sesi gırtlağında mı, burnunda mı?" diyerek sözü Abacı'ya verdi.
-Abacı, "İstanbullu (Malatyalı) olup da bu kadar yöresel bir türküyü bu kadar okuması çok güzel bir şey."
-Elif Avcı: "TRT Gençlik Korusunda repertuar dersleri alıyorum. Okulda henüz alamıyorum. "
-Abacı "Ders de alsa pek güzel okudun. Ben de 10 puan veriyorum"
-Çöpdemir, "40 puanlılar kervanına siz de katıldınız. Tebrik ediyorum. Güzel bir mesajla SMS leri de toplarsan sana karada ölüm yok"
-Zerrin Özer, "Ama bir şey söyleyeceğim"
-Çöpdemir, " Vaz mı geçtiniz 10 puandan?"
-Zerrin Özer, "Olur mu öyle şey, ağzımızdan laf bir kere çıkar."
-Çöpdemir, "Bravo Zerrin Hanım"
-Zerrin Özer, "Elif, senin özgeçmişinde, Şan'da yöresel tavır dersleri aldı, diye yazıyor"
-Elif Avcı, "Almaya devam ediyorum hala"
-Zerrin Özer, "Ne kadar güzel. İşte bu, insanın sevdiği değerlere sahip çıkmasıdır. Tebrik ederim seni. Üstelik bir de hemşerimsin sen. Ay canım benim."

· Elif'in Malatya tutkusu
Bu diyaloglardan sonra Elif Avcı, kamuoyuna mesajlarını verdi:

"Ben Malatyalıyım ve Malatya benden selam bekliyor. Öncelikle hemşerilerime kocaman selamlarımı gönderiyorum. Malatya Belediyesi Kültür Sanat Müdürlüğüne, Malatya İzollular Vakfına, Malatya Musiki Cemiyetine teşekkür ediyorum. Türkiye'nin, Kerkük'ün, Azerbaycan'nın, Balkanlar'ın, Avrupa'nın ve ufacık bir köy türküsü duyduğunda yüreği biraz atan, biraz heyecanlanan, tüyleri diken diken olan herkesin desteğini ve oylarını bekliyorum. Çok teşekkür ediyor, hayırlı akşamlar diliyorum."

· SMS'siz olmaz
Yarışma sonunda birincilik kürsüsüne oturan Elif Avcı, yine Malatya ve Malatyalılar'ı en iyi şekilde temsil etmenin haklı gurunu yaşadı.

Elif'in sesi güzel, yorumu harika, ancak bu birinci olması için yeterli değil. SMS ye ve desteğe ihtiyacı var.
Bu nedenle, MÜNÖD(Malatyalı Üniversite Öğrencileri Derneği), MASTÖB (Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Derneği) başta olmak üzere bütün Malatyalı sivil toplum örgütlerinin Malatya'yı ve kayısıyı en iyi şekilde tanıtan Elif Avcı'a destek vermeleri istendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız