SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elif'ten Teşekkür

A- A+ PAYLAŞ

Son yılların en güzel ve sonuç veren Malatya dayanışması, “Sen Türkülerini Söyle” Türk Halk müziği solist yarışmasında kendini gösterdi.

Malatya adına yarışmaya katılan 116 Elif Avcı uzun maratonun birincisi olurken, diğer Malatyalı yarışmacı Kürşat ise dördüncü oldu.

Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü TRT1 ekranlarında, “Sen Türkülerini Söyle” adlı Türk Halk Müziği solist yarışmasının finali yapıldı. Büyük çekişme içinde geçen finalde büyük heyecan yaşandı. 16 haftalık yarışma maratonunun ipini 116 Elif göğüslerken, ekranlarda adeta Malatya rüzgârı estirdi.

116 Elif Avcı finalde “Arguvanlım” türküsünü söylerken, aslen Arguvanlı olan jüri üyesi Zerrin Özer adeta kendinden geçti. Diğer misafir jüri üyesi Malatyalı Oktay Kaynarca da Malatya şölenine katkıda bulundu.

Türkiye çapındaki 3 bin 800 kişinin arasından seçilen 16 yarışmacı haftalar boyunca TRT 1 ekranlarında heyecanlı bir yarışmanın içinde bulundular. 16 Yarışmacının arasında 2 tane Malatyalı vardı. Elif Avcı ve Kürşat 4 kişinin kaldığı son hafta finalinde yarışarak büyük başarı gösterdiler.

Haftalar süren yarışma boyunca Malatyalılar 2 yarışmacımıza da büyük destek verdiler.

Elif Avcı ve Kürşat yarışmanın ortalarında Malatya’ya gelerek çeşitli temaslarda bulunmuş, basına tanıtılmış ve destek istemişlerdi. İl dışındaki ve yurt dışındaki Malatyalılar da büyük destek vermişler ve Elif’e her taraftan SMS yağmıştı. Elif birinci gelerek hem Malatyalıların adını dünya çapında duyurdu, hem de kayısının tanıtılmasına katkıda bulundu. Elif Avcı ayrıca 100 bin liranın da sahibi oldu.

Geleceğin büyük sanatçılarından biri olarak gösterilen Elif Avcı, TRT kadrosunda Türk Halk Müziği sanatçısı olarak görev yapacak. Elif Avcı, her hafta jüri üyelerinden büyük taktir toplamış ve tam puan almıştı. Müzik otoriteleri tarafından geleceğin Zehra Bilir’i olarak gösterilen Elif Avcı’nın önümüzdeki günlerde Malatya’ya gelerek emeği geçenlere teşekkür etmesi bekleniyor.

Elif Avcı, bundan sonra Malatyalıların hizmetinde olduğunu ve ne zaman davet ederlerse koşarak geleceğini belirtti.

Avcı açıklamasında, desteklerinden dolayı, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı, İzollu Vakfı, MİAD, MASTÖB, Pütürge, Arapgir, Arguvan, Hekimhan Dernek Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Almanya Malatyalılar Derneği, Almanya Malatyasporlular Derneği, Malatyaspor Taraftarları Derneği, Dilekliler Derneği, Dilek Belediye Başkanı, Fuarcılık Şirketi çalışanları, Malatya Belediyesi Kültür Müdürlüğünden Alişan Hayırlı, Kültür ve Turizm Müdürlüğü çalışanları, Müzisyen Eğitimcileri Derneği (MESD), Musiki Cemiyetine, Malatya’daki yazılı ve görsel basın ile Internet siteleri ile 91 Bin Dev Öğrenciye teşekkür etti.

Avcı ayrıca “beni hemşerilerimle buluşturmak için maddi ve manevi destek sağlayan işadamı İlhan Kavuk, Sarı Kordela ve Mado İşletmecisi Gürsel Salik, Altın Kayısı Oteli, Kültür Turizm ve Şube Müdürü Ali Cengiz ve destek olan tüm Malatyalılara teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız