SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Elimizde Kaldı, Siz Alın..'

A- A+ PAYLAŞ

ABD ve Avrupa’nın yanı sıra Ortadoğu’ya da önemli miktarda kayısı ihracatının yapıldığı Malatya’dan, Ortadoğu’da bir süreden beri devam eden karışıklıklar nedeniyle yaklaşık 20 Bin Ton kuru kayısı ihracatının bu bölgeye yapılamadığı belirtilerek, bu kayısının devlet tarafından satın alınması talebi iletildi.

Malatya Ticaret Borsası, Malatya Ziraat Odası, Malatya Kayısı İşletmeleri Derneği, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ihracatı yapılamayan 20 bin ton kuru kayısının iç piyasada tüketiminin sağlanması için Başbakanlığa, Tarım ve Köyişleri Bakanlığına, Milli Savunma Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığına yazı gönderilerek destek istendi.

Gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Malatya ilimizin geçim kaynağı olan kayısı üretimimizin, Tanıtımı ve pazarlanması konusunda yaşadığımız sorunlarımıza yardımcı olmanız için, Bakanlığınızın desteğine ihtiyacımız bulunmaktadır.

Kayısı Malatya'da yaşayan herkesi ve herkesimi direkt olarak etkilemektedir. Yıllar yılı üretimimiz artmaktadır. Bu artışa paralel olarak ta yeni pazarlar bulmak zorundayız. İç pazarda da tüketimin artması bizler için, bu işten geçim sağlayan halkımız için büyük önem arz etmektedir.

Şöyle ki;20.000 ton sattığımız Ortadoğu ülkelerine bölgedeki karışıklıktan dolayı Ürün satamadığımız için, elimizde kalan miktarın çocukların gelişimine ve beslenmesine olumlu etkileri göz önüne alınarak 5.000 tonunun Milli Eğitim Bakanlığımızca,5000 tonluk kısmının da Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Hava Yollarınca Tüketiminin sağlanması için bizlere destek olmanızı bekliyoruz.

Bu sorunumuzda bizleri yalnız bırakmayacağınızı ve desteğinizi esirgemeyeceğinizi biliyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız