SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Elimizde Sihirli Değnek Yok!"

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya İl Genel Meclisi'ni ziyaret eden ikinci milletvekili olan AKP  Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Bizim ilçe ve köylerdeki yüzümüz sizsiniz. Siz milletimizin, biz milletimizin emrindeyiz" dedi.
 
İl Genel Meclisi Salonu'nda düzenlenen İl Genel Meclisi'nin Ağustos ayı toplantısını ziyaret eden AKP Malatya Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi Öznur Çalık, burada yaptığı konuşmada, önce İl Genel Meclisi ile koordineli görev yapan İl Özel İdaresi eski Genel Sekreterleri Ali Kazgan ve Sami Er'e teşekkür etti.
 
Kendilerinin TBMM'de, buradaki meclis üyelerinin de Malatya'da hizmet etmek için çaba gösterdiğini dile getiren Çalık, hiçbir meclis üyesinin bugüne kadar yolsuzluk ve suistimal gibi durumlara karışmadığını belirtti. "64 milyon TL KÖYDES kanalıyla aktardık. Sizler de köylere bu paralarla hizmet yaptınız" diyen Öznur Çalık, "Bizim ilçe ve köylerdeki yüzümüz sizsiniz. Siz milletimizin, biz milletimizin emrindeyiz" ifadelerini kullandı.
 
CHP'li meclis üyesi Vahap Altınok ise, 5302 sayılı İl Genel Meclisi Kanunu'nun yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, İl Genel Meclisi üyelerinin özlük hakları ve sosyal güvenceleri konusunda da TBMM'de çalışma yapılmasını istedi.
 
Bu arada, CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Mengüç de, "Seçim döneminde köyleri gezdiniz. Yolların durumu hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna karşılık Çalık şunları söyledi:
 
"Önceki gün Arapgir'de hastane temel atma törenindeydik. Buraya katılan Arapgirli iş adamları, yıllar önce ile şimdiki yolların durumunu kıyasladılar, çok iyi olduğunu söylediler. Evet, çamurlu yollardan kurtulduk. Birinci kat asfalt yollardan 2.kat asfalt durumuna geldik. Gönül ister ki, bütün yollar duble olsun. Ancak elimizde sihirli değnek yok. Zamanla daha iyileri olacaktır."
 
İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata da, “Daha önceden Mehmet Şahin bey ilk vekil olarak meclisimizi ziyaret etmişti. Simdi Öznur vekilimiz geldi. Diğer vekilleri de meclis toplantılarıma bekleriz" dedi.
MECLİS TOPLANTISI..
Bu arada Malatya İl Genel Meclisi'nin Ağustos ayı ilk toplantısı yapıldı.
 
İl Genel Meclisi Salonu'nda düzenlenen Ağustos ayı toplantısına Naci Şavata başkanlık etti. Toplantıda, komisyon tarafından incelenen ve meclise sunulan, köylerde içme suyunu sulama suyunda kullananlara 5 bin TL ceza kesilmesi konusu ele alındı.
 
Konu tartışıldıktan sonra 5 bin TL gibi bir ceza rakamı konulmadan, içme suyunu sulama suyunda kullananlara yasal çerçevede yaptırım yapılması konusunda ilgili mercilere yazı gönderilmesi kararlaştırıldı. Toplantıda ayrıca, elektrik ile çalışan içme suyunun güneş panelleri ile çalıştırılması konusu ele alındı.
Su birlikleri, su parası almada gerekli tahsilatı yapamadıkları, bu nedenle özel şirkete verilmesi konusu da tartışıldı.
 
Toplantının sonunda ise, Doğanşehir ilçesi Savaklı Köyü'ne 2 adet sondaj vurulması, Darende ilçesi Yavuzlar Köyü yolunun yol ağına alınması, Merkez Şahnahan Beldesi'ne 1 adet içme suyu sondajı vurulması teklifleri de ilgili komisyonlarda görüşülmek üzere havale edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız