SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Elimizden Gelen Tüm Desteği Vereceğiz"

0
Güncellendi - 2016-07-15 04:50:27
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Başkanlığı’nda toplanan Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri ilk toplantısını gerçekleştirdi. Genel Sekreter seçiminin de yapıldığı toplantıda Yeşilyurt Kent Konseyi çalışmalarında yeni dönemde izlenecek yol ve çalışma metotları detaylı bir şekilde ele alındı.

Yeşilyurt Kent Konseyinin birinci Olağan Genel Kurulu toplantısında Başkanlığa seçilen Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediyesi Şahintepesi Sosyal Tesislerinde Yürütme Kurulu Üyeleriyle bir araya geldi.

YEŞİLYURT KENT KONSEYİ GENEL SEKRETERLİĞİNE NECATİ ÇOBANOĞLU SEÇİLDİ

Kent Konseyi’nin daha verimli çalışması ve kent dinamiklerinin çalışmalara dâhil edilmesi konularının ele alındığı ilk toplantıda yürütme kurulu üyeleri, hem ilçenin hem de kentin en önemli sorunlarının neler olduğu ve bu sorunlara karşı nasıl çözümler oluşturulacağı konusunu görüştü. Kent Konseyi bünyesindeki yapılacak çalışmaları değerlendiren Yürütme Kurulu, kendi içinde yaptığı değerlendirmelerden sonra Genel Sekreterliğe Necati Çobanoğlu'nun getirilmesine karar verdi.

POLAT,  “KENT KONSEYİ’NİN ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALARIN ALTINA İMZA ATACAĞINA İNANIYORUM "

Yeşilyurt Kent Konseyi’nin görev, yetki ve sorumlulukları hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Kent Konseyi’ni Malatya ve Yeşilyurt’un eğitim, sosyal ve kültürel açıdan daha ileri bir düzeye ulaşmasına katkı sunması adına kurulduğunu söyledi. Kent konseyinin faydalı projeler ve çalışmalarda bulunacağını ifade eden Polat, “Şehrimize ve Yeşilyurt ilçesine faydalı olacağına inandığımız için Kent Konseyini kurduk. En önemli özelliği sivil bir çalışma kuruluşu olan Kent Konseyi belediyemizin destekleriyle çeşitli faaliyetlerde bulunacak. Kent konseyinde görev alacak kardeşlerimizin geliştirdikleri projeler başta şehrimiz ve ilçemizin kültürel ve sosyal açıdan daha ileriye gitmesini sağlayacaktır. Bizde elimizden gelen tüm desteği vereceğiz ve onların önünü açacağız. Kent Konseyi’nin çok güzel çalışmaların altına imza atacağına inanıyorum" dedi.

Kent Konseyi bünyesinde yapılacak tüm çalışmaların şehrin tüm temel dinamiklerini kapsayacak şekilde ilerleyeceğini sözlerine ekleyen Başkan Polat, "Yürütme Kurulunda yer alan arkadaşlarımız şehrimizin ve ilçemizin sorunlarını yakından biliyorlar. Yürütme Kurulu’na seçilen ve her meslek grubunun ya da derneklerin temsilcilerinden oluşan bu karma yapının sağlayacağı katkılar ile Konsey çalışmalarında başarılı olunacağına inanıyorum. Onların görüş ve önerileri doğrultusunda çözüm metotlarını uygulamaya alacağız. Çalışmalar kapsamında engeli vatandaşlarımız, gençlerimiz, bayanlarımız, dezavantajlı gruplara yönelik birimler kurulacak. Bu birimlerimiz şehrimizin sosyal doku haritasını çıkartarak, şehrimizin kültürel ve eğitim yapısına katkı sağlayacak projelerle çalışmalar gerçekleştirecek. Kent Konseyi’nin daha aktif ve sonuç odaklı çalışma sergilemeleri için bugünkü toplantıda çalışma gruplarının temel işleyişini detaylı bir bakış açısıyla görüştük "şeklinde konuştu.

POLAT,  “ORTAK AKLI DEVREYE KOYARAK SORUNLARA ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞIYORUZ "

Kent konseyinin kuruluş aşamasında birçok kent konseyinin yapısını incelediklerini anımsatan Başkan Polat, "Kent Konseyi faaliyetlerinde bulunan belediyelerin tecrübelerinden yararlandık. Belediye olarak AR-GE’ ye çok fazla önemseyen bir anlayışa sahibiz, eğer bir insan kendisini yenilemez, güncellemez, geliştirmez ve günümüz dünyasının gelişmelerine uzak durursa hayattan geri kalır. Bütün kamu sektörlerinin AR-GE’ ye büyük pay ayırmaları ve önem vermesi ülkemizin kalkınmasına ve ilerlemesinde katkı sağlayacaktır. Yarınımızın bugünden daha ileriye gitmesi gerekir. Bunu yakalamanın tek yolu AR-GE’ dir. Belediye ve sivil bir kuruluş olan kent konseyimizde olaylara bu açıdan bakmaktadır. 'Büyüyen Sevdamız Yeşilyurt" sloganına uygun olarak Yürütme Kurulu üyelerimizle birlikte güzel ve büyüyen Yeşilyurt'u hep birlikte kuracağız. Ortak aklı devreye koyarak sorunlara çözüm odaklı yaklaşıyoruz. Çünkü ilçemiz bunu fazlasıyla hak ediyor” diye konuştu.

Başkan Polat, konuşmasının sonunda Yürütme Kurulu üyeleri arasında varılan fikir birliği neticesinde Genel Sekreterliğe seçilen Necati Çobanoğlu'na başarılar diledi.

Bülten

yeşilyurtkentkons

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız