SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Elimizden Geleni Yapacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:00:28
A- A+ PAYLAŞ

Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Başkan’ı ve TV 6 Genel Yayın Yönetmeni Deniz Güçer ile Anayurt Gazetesinden Mihriban Başlı AKP Malatya Milletvekili, TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz’ü ziyaret etti. 

Ziyaret dolayısıyla Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği’nin yeni Başkanı ve Yönetim Kurulunu tebrik eden Öz, ziyarette Çözüm Süreci ve Alevi Meselesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Öz, Türkiye'nin önemli bir sınavdan geçtiğini ve bu sınavın başarı ile sonuçlanacağını söyledi. Barış sürecinde gelinen noktada olumlu bir ilerleme kaydedildiğini belirten Ömer Faruk Öz, "Sorunları, doğudaki halkımıza verilen hakları birileri istedi diye değil, bu haklar onların analarının ak sütü gibi helal hakları olduğu için, devletin ve mevcut hükümetin verdiğini anlatarak çözeceğiz. Şayet bazı sorunları aşamıyorsak, demek ki yeterince anlatamamışız, kendimizi yeterince ifade edememişiz demektir'' dedi.

Çözüm süreci öncesine bakıldığında her gün şehitlerin olduğunu ve anaların ağladığını hatırlatan Öz, şunları söyledi: "Şimdi bu acı tabloları yaşamamak önemli bir ilerleme. Bir de madalyonun öbür tarafı var. Dağa çıkan kandırılan çocukların cenazeleri geldiğinde o evden üç çocuk daha dağa çıkıyordu. Bütün bunlar üzücü olaylardı. Çünkü yıllar içinde 30 bin insanımızın ölümü söz konusuydu. Hükümetimiz bu olayın çözümü ve anaların ağlamaması için elini taşın altına koydu. Muhalefetin bu konuda yaptığı yersiz eleştiriler bir yana, her şeyden önce HDP'nin doğudaki halkımıza farklı yaklaşımı, bizim daha çok anlatmamızı ve çalışmamızı gerektiriyor. Elimizden geleni yapacağız ve bu sorunun çözümü için gerçekleri, doğruları anlatmaya devam edeceğiz." 

Türkiye'nin önemli ikinci sorununun Alevi meselesi olduğunu ifade eden Ömer Faruk Öz, bu konunun bazı ülkeler nezdinde kullanılmak istenildiğine dikkat çekti. Bu anlamda özellikle Avrupa'da Alevilerin farklı bir çizgiye çekilmek istendiğinin altını çizerek, “amaçlan PKK sorununun çözümü halinde, Alevi sorununu gündeme taşıyıp servis etmek" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız